ALDANIP ALDATMAYIN

İslam beldelerinde yaşanan izahı na mümkün, zülüm, yoksulluk, mahrumiyetlere ve bu ızdırapları iliklerine dek yaşayan ehlisünnetin, bizlere bağladıkları Umud’a rağmen, öz yurdumuzda ana vatanımızda beldelerimizin idarelerinden mesul yöneticilerin söylem ve eylemlerindeki tezat kesinlikle artık son bulup, nihayete erdirilmelidir. Din-i mübin-i islamın mensubuyuz diyen yöneticilerin Firavun, Neron ve Nemrut gibi varlıklarını idame etmelerinin selâhiyeti yoktur. Nitekim, kendini Müslüman diye nitelendiren bu zümrenin, Müslümanca yaşaması, adil ve sadık olması asli vazifeleridir.  Öyle ki dillendirdiklerini; tavır ve icraatleri ile tatbik etmeyenler, Kuran-ı Azimuşşanın tabiriyle münafıktırlar. 

Kendilerine emanet edilen makamları, menfaatlerine kullanmak suretiyle, bu Dünya’da kendilerine kul hakkından, cennet inşa etmeye çalışan aklı evvel idareciler, ahirete inanıyormuş gibi davranıp, aslında inanmayan zavallılar, fenalık ve fanilik alemi bu dünyada emellerinize kesinlikle ulaşamazsınız. Beklenmedik bir felaket adaletin tecellisi adına, hayatlarınızı cehenneme çevirir. Burası gelip geçicidir, bu dünyanın tek kıymetli vasfı ebedi olan ahiretin tarlası olma niteliğidir. 

Menfaat elde etmek, nefsin aldatmacalarına uyarak, başkalarının hakkına girip, sırtlarına basarak, yalancı cenneti yaşamak uğruna her şeyi feda etmek en basit tabirle ahmaklıktır. Baştan sona imtihan olan bu dünya hayatında muhatabı olduklarımız, sahip olduklarımız, sahip olmaya çalıştıklarımız ve daha bir çok şey, ebedi hayatımız için tabi tutulacağımız imtihan için vardır. Ancak bu gerçeklerden gafil olan nice zavallıların makamları istila etmelerine, birden çok yerde rastlıyoruz. Bunlar makamları sebebi ile, elde ettikleri şöhret, lüks, servet ve debdebe içinde sarhoş olup, Don kişotlar gibi zülüm Mengenelerinin dişlerini sıkmaya, kendilerini müstahak görürler, bu yüzden memlekette huzur kalmadı, felaketler, afetler birbiri ardına baş gösteriyor. 

Bu aldatma ve İstismarın mimarları yöneticilerin etrafında bulunan; alkışlamayı, şakşakı, padişahım çok yaşa demeyi, kendilerine görev adl eden bireylere sesleniyorum!.. Ehl-i menfaat olan bu siyasi ve yöneticilerin sizleri kurdukları yalancı cennetten nemalandıracakları ahmaklığına lütfen destek olmayın; bu gaflet ve aldatılmışlığınız sebebi ile küfrün payandası olduğunuzu fark edemiyorsunuz, dikkate almadığınız her vurdum duymazlığınız sizleri küfüre taraf kılmaktadır. Vallahi bundan dolayı mesul tutulup, hesaba çekileceksiniz. 

Uyarmak zorundayım içerisinde bulunduğunuz ahval ve şerait sebebiyle gidişat hayra alamet değil, bari haktan yana taraf olarak İmanınızı kurtarmaya cehd edin.

Araştırmacı/Yazar
Memet Raşit KILIÇ …

YORUM EKLE