CHP Başakşehir Belediye Başkan Aday Adaylarından Örnek Hamle

CHP Başakşehir Belediye Başkan Aday Adaylarından Örnek Hamle

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul İlçe Belediye Başkan Adayları belirsizliğini korurken Başakşehir CHP Belediye Başkan Aday Adaylarından örnek hamle geldi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak geçtiğimiz haftalarda Ekrem İmamoğlu'nuaçıklamasının ardından, gözler İstanbul'un 39 ilçe belediye başkan adaylarına çevrildi. CHP Genel Merkezinin önce 24 Aralık, 4 Ocak, sonrasında 16 Ocak'da İstanbul ilçe adaylarını açıklayacağına dair basına sızan bilgiler olmasına rağmen, parti meclisinden halen net bir açıklama gelmemesi üzerine, Başakşehir CHP Belediye Başkan Aday Adayları Uğur Barış Karabulut, Abdülhadi Akmugan ve Mehmet Katman biraraya geldiler. Ak Partinin bugüne dek İstanbul'da rant adına en önem verdiği ilçenin Başakşehir olduğunu, iktidarın ve mevcut yerel yönetimin bu bölgede yakın gelecek de 1 milyonun üzerinde bir nüfus planladıklarını, ulaşımdan, güvenliğe, plansız büyümeden Kanal İstanbul'a kadar bölge halkının geleceğinin belirsizliklerle dolu olduğunu vurgulayan adaylar, 2019 yerel seçimlerinin Başakşehir'in ve İstanbul'un geleceği için çok önem teşkil ettiğini, daha koordinasyonlu bir seçim kampanyasının olmazsa olmaz olduğunu söylediler. Seçim kampanyasının zamanlama yönünden planlı yürütülmesi, bunca belirsizliğin halka doğru anlatılması adına Başakşehir Millet İttifakının biran önce harekete geçirilmesi gerektiği, kampanyaya kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, Millet İttifakına katılan siyasi partiler ve bölge halkının da dahil edildiğinde başarının kaçınılmaz olduğu belirtildi.

Aday adayları 21 Ocak 2019 Pazartesi akşamı 18:30'da Başakşehir CHP İlçe Başkanlığında İlçe Başkanı Mustafa Erdemir, ilçe yöneticileri, 3.bölge Yerel Yönetimler Koordinasyonundan Sorumlu İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın da katılacağı toplantıda biraraya gelecekler.

Koordinasyonundan Sorumlu İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın da katılacağı toplantıda biraraya gelecekler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER