EVLATLARINA YÜZ KARASI OLARAK ANILMAK

Yaşadığınız ülkede istediğiniz makamı size verip, sizden o makamı kullanarak çocuklarınız için yüz karası olacak gayri hukuki, ahlak dışı, eylemler talep edilse, sizlerde buna direnmeden rıza gösterirseniz, o halde tabir edebileceğiniz tek söylem alçaklık olacaktır. Hatta İslam inancına göre bu hal alçaklığın da ötesi bir durumdur. Kendinden sonraki nesle yüz karasından başka miras bırakmayan bir insana başka nasıl bir tabir kullanılabilir ki?
Ya devlet adamları; bunların başında bulundukları makamları istismar edip, kendi menfaatlerine kullanmaları bu suretle ihanet etmeleri, insanlar nezdinde unutulsa dahi, tarih mutlaka yazar ve kendi nesline yüz karası bir miras olarak geri döner, ayriyeten Ahiretine kapısı açık lanetli günah deryası bırakmış olur.
Öyle ya devletin makamlarını ve imkanlarını ellerine geçirenler, icraatlarıyla ,istismarları ve ihanetleriyle çocuklarına Utanılası bir miras bırakırlarsa ancak lanetle anılmaya müstahak olurlar. Günümüzde idarecilerin önemli bir bölümü istisnalar kaideyi bozmaz, bu sebeple istisnaları müstağni tutuyorum, maalesef bu durumdadır.
Düşünsenize bir alçağın dışında çocuklarına şu sorularla muamelede bulunulmasını kim ister?
-Senin baban insanların dini duygularını ve değerlerini istismar ederek Müslümanlara darlığı, fakirliği yaşattı.
-Senin baban riyakarlı sebebiyle Allah’a baş kaldırdı Müslümanları Müşküle düşürerek İslam’a en büyük zararı verdi.
-Senin baban kendi çocuklarını özel kolejlerde okuturken İmkanlarını tükettiği insanların çocuklarını okullara dahi gidemez hale getirdi.
-Senin baban emanet edilen makama ihanet ederek ülkemizi münhasır medeniyetler seviyesine çıkma yolunda geride bıraktı.
-Senin baban emanet edilen makamı kullanarak devleti yandaşlarına aile fertlerine peşkeş çekti.
-Senin baban devlet malını çalarak beynelmilel bir hırsız olduğunu ispat etti.
-Bugün sahip olduğunuz her şey babanın milletten çaldıkları bu yüzden milletin hakkı.
-Senin baban ehli İslam gibi görünüp kafir gibi yaşadığından dolayı İslam’a karşı antipati oluşturdu.
-Senin baban makamını kullanarak devletin bütün birimlerine akrabalarını, hemşerilerini doldurarak ırkçılık sempatizanlığı yaptı.
-Senin baban milletin uğruna can havliyle ter döktü paramızı kıymetsiz pul haline getirdi.
-Senin baban yaptığı yanlışın karşısında duran herkesi terör örgütü ilan etti bu suretle vatanına sevdalı herkese ahu Zarı yaşattı.
-Senin baban vatan millet Sakarya nidalarıyla devletin kaynaklarını sömürken milleti adice sömürdü.
-Senin baban millet dolmuşa para ettiremezken milletin kaynaklarıyla milyonluk makam araçlarına binerdi.
-Senin baban milletin sahip olduğu kaynakların başındaki makamda zevki sefa içerisinde yaşarken sefalet içerisinde yaşattığı halka tepeden bakardı.
-Senin baban kendi adın hepsi için Allah’ın emirlerine uymayıp Karun gibi firavun gibi Neron gibi yaşadı.
Devletin makamlarının başında bulunan, milleti istismar etmek üzere abdestsiz namaz kalan, Cuma namazlarında ön sıralarda kimseye yer vermeyen, belediye başkanları, bürokratlar, yöneticiler, kendinize ihtiraslarınızın, enaniyetinizin, öngördüğü gayri ahlaki yöntemlerle milletin kaynaklarını tüketip milleti sefalete düşürmek suretiyle zülüm etmeyin, sizler her ne kadar kendinizi akıllı, uyanık, iş bilen, zannetseniz de bu zanınızdan dolayı kısa vadede karlı çıksanız da, uzun vadede kaybedecek cehennemin yedi kat dibinde cayır, cayır yanacaksınız. Allah’tan korkun. Allah’ın emirlerine uyun size emanet edilenlerin hakkını verin, insanlığa verdiğiniz Zararların boyutunu görüp tevbe edin belki Allah tarafından affedilirsiniz.
Araştırmacı/Yazar
Memet Raşit KILIÇ…
YORUM EKLE