Elazığ'da yine deprem oldu Sondakika

Elazığ'da yine deprem oldu Sondakika

Elazığ'da dün yaşanan 6.8 şiddetindeki depremin yaraları sarılmaya çalışırken yardım kuruluşları ise enkaz altından vatandaşları çıkarmak için çabalarını sürdürmeye devam ediyor.

Türkiye'nin bir çok ili dahil olmak üzere Irak ve İsrail'den de hissedilen depremin vermiş olduğu tahribatın sonuçları yapılan çalışmaların ardından gün yüzüne çıkmaya başlarken artçı şoklarda devam ediyor şu ana kadar 29 kişinin hayatını kaybettiği 6.8 şiddetindeki depremin ardından yaklaşık yarım saat önce 5.1 şiddetinde bir deprem daha gerçekleşti.

Yapılan açıklamaya göre ise artçı şokların bir süre daha devam edeceği belirtilirken deprem nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşlar kurulan çadır kentlerde ve belediyelere ait tesislerde ağırlanıyor yine bu kapsamda Türkiye'nin birçok noktasından sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin başlatmış olduğu yardım kampanyalarına vatandaşların ilgisi yoğun oluyor şimdiden depremin yaşandığı bölgeye birçok tır başta giyim olmak üzere ihtiyaç maddeleri sevk edildi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise bu yardımların tek çatı altında toplanarak AFAD üzerinden yapılacağı bilgisi verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER