FİLİZ ERYAŞAR / DOĞRU YERE

FİLİZ ERYAŞAR / DOĞRU YERE

DOĞRU YERE ..
Her zaman söylerim; her fikrin alıcısı bulunur, siz yeter ki doğru yere pazar kurun. Ancak bu fikirlerinizin doğru olduğu anlamına da gelmez, yanlış olduğunu da göstermez.

Hayatın en büyük aldatmacısından biri de budur zaten. Etrafımızda bizi seven, saygı duyan hatta alkışlayan çok fazla insan olabilir. Bu alkışlamalar sizin doğru yerde pazar açtığınızı gösterir. Fikirlerinizin doğru olduğunu göstermez. Biz ise yanılgıya düşüp “fikirlerimi onaylayan çok fazla insan var” diye düşünüp fikirlerimizi mutlak doğru olarak kabul ederiz. Üstüne birde kibir tabi. “Ben doğruyum, diğerleri yanlış. Ben, ben, ben…” En felaketi de bu zaten. Ancak kendi pazarımızdan çıkıp başka pazarlara da girdiğimiz zaman aslında bizi sevmeyen, hatta fikirlerimize tam olarak karşı çıkan fikirlerin de olduğunu görürüz. O kendi fikrini savunur, biz ise kendi fikirlerimizi. Böyle iddialaşmalar ile kavgaya kadar gider. Ne acayip :)

Bunun nasıl farkettiğimi de anlatmak istiyordum. İsim vermeden söyleyeceğim. Bir adam var. Bu adam kendi televizyon kanalında çok farklı davranış ve fikirler sergiliyor. Benim düşüncelerime taban tabana zıt. Çok garip geldi. Biraz araştırdım. Baya baya gerçekten bu adamı seven yüzlerce insan varmış. Anlayamıyorum! İnsanlar bu adamı nasıl takip edebiliyor. Aklım almıyor. Sonra oturdum düşündüm.
“filiz  bu adam mı doğru? Sen mi doğrusun? Onu seven ve alkışlayan yüzlerce insan var. Senin etrafında bu kadar insan yok. Yoksa ben mi yanlışım?”
Biraz düşündükten sonra ilk paragrafta yazdıklarımı buldum. Düşünceleriniz çok absürt ve saçmasapan olabilir. Eğer sizin gibi insanları bulup onlara düşüncelerinizi açıkladığınızda onlar sizi kabul edecektir. Ancak düşünceleri yanlış. Bu onun çevresini etkilemiyor. İnsanlar aynı kafada olduğu insanlar ile beraber olur. O kafanın doğru veya yanlış olmadığına bakmaz. Birde bunun diğer yüzü var. Yani düşüncelerinizi kabul görmediği ortamlar. Çok doğru düşünceleriniz olabilir. Ancak yanlış yerde pazar kurduğunuz için insanlar sizi umursamayıp yargılayabilir. Umudunuzu kaybetmeyin. Yerinizi değiştirin, sizi anlayan ve saygı duyan insanları da bulacaksınız.

Kısacası fikirlerimizin kıstası çevremiz değil, kendi içimiz olmalı.

Şimdi… Biraz daha derinlere…
Peki neydi o zaman bizi doğru yapan? Fikirlerimizi doğru yapan…
Aslında hiçbir şey

YORUM EKLE
YORUMLAR
bi dostun seni çok seven bi aplan
bi dostun seni çok seven bi aplan - 4 yıl Önce

Filiz eryaşar isterdimki ben hasta değilken karşıma çıksaydın keşke biz bu arkadaşlığa geç kaldık mutluluğada ben yorgun mutsuz hasta biri olarak yazılarınla çok mutlu oldum rabbim yar ve yardımcın olsun yüzün iki dünyada da gülsün güzel kardeşim iyi niyetli hayırsever kardeşim

SIRADAKİ HABER