Güncel: 4 Bileziğini Satarak Başladı, Zengin Oldu

Güncel: 4 Bileziğini Satarak Başladı, Zengin Oldu

Antalya’da kocasına destek olmak amacıyla 4 bileziğini satan 38 yaşındaki Fatma Öncel 1 milyon TL’nin üzerinde bir servete sahip oldu. 1 inekle başladığı hayvancılığa 130 inek, 250 tavuk, 107 keçi ve 3 at ile devam ediyor. Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi kadın 10 yıl önce eşine destek olmak için hayvancılık işine girdi. Polis memuru olan eşi ile anlaşarak düğününden geriye kalan 4 bileziği satıyor ve 2500 TL ile 1 inek ve 100 TL’lik yem aldı ve bu işe girmiş oldu.

İnek sütünü satarak gelir elde etmeye başlayan Öncel daha sonra ineklerinin sayısını 20’ye çıkardı. İneklerini beslemek için bir tarla kiraladı ve buraya ektiği mısır harmanıyla ineklerini besledi.

Daha sonra tavuk ve keçi ile devam etti ve 10 yıl sonra 130 inek, 250 tavuk, 107 keçi ve 3 atı oldu. Önceleri sadece kendi başına yaptığı işe artık yetişemez olmuştu bunun için işçi de tuttu. 20 dön arazide 1 milyon liralık bir serveti bulunmakta. İlk ineğini asla unutmadığını söylüyor, onun ile ayakta kaldığını belirtiyor.

AYDA 65 BİN TL

Girişimci kadın yeni doğum yapmış olan inekten ortalama günde 30-35 litre kadar süt verdiğini söylüyor. Öncel aylık olarak ise keçilerinden ise 50-60 litre süt elde ediyor.

İneklerinden günde 1 ton, keçilerinden ise 50-60 kilo süt alıyormuş. Tavuklarının yumurtaları ise tamamen organikmiş. Özel yem vermeden doğal olarak besliyormuş. Süt ve yumurtadan aylık 45 bin TL gelir elde ettiğini kesime gönderdiği hayvanlarla birlikte 65 bin lira kadar bir cirosu olduğunu belirtiyor.

Hayvanlar artınca işçi tutmak zorunda kalmış. Bazen işçilerin sıkılıp kaçtığını ve çoluk çocuk hep birlikte çalışmak zorunda kaldıklarını söylüyor.

Müşterileri sürekli artırmış, firmalara değil vatandaşa satıyormuş. Devamlı uzun süreli müşterilere sahip olmuş. 10 yıllık müşterisi olduğunu söylüyor. Taze ve sıcak sütünden ise herkesin çok memnun olduğunu belirtiyor. İlk ineğini ise unutmuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER