Kategoriler

Başarıya Giden Yol ’’ Pomodoro ‘’

Her şey, Avrupa Konutları Ortaokulu 7/F sınıf öğretmeni Yusuf Acar’ın 7 kişilik bir grup öğrencisine, dönem ödevi vermesiyle başladı.

Avrupa Konutları Ortaokulu 7/F sınıfından bir grup öğrenci, bir konuda çalışırken odaklanamayan insanların bu sorunlarını çözmek amacıyla geliştirilen, “Pomodoro ” tekniğini kullanarak, görece bir başarı elde ettiler.

Her şey, 7/F sınıf öğretmeni Yusuf Acar’ın 7 kişilik bir grup öğrencisine, dönem ödevi vermesiyle başladı. Acar, 7/F sınıfı öğrencileri; Sıla Şahin, Helin Şahin, Olcay Sayın, Zeynep Serra Kara, Beyza Mahmutoğlu, Zeynep Turan ve Fatma Anart’a, bir çalışma programı olarak kabul edilen, “Pomodoro”yu, dönem ödevi olarak araştırıp öğrenerek, sınıfa anlatmalarını istedi.

Pomodoro Tekniği, 1980'lerde Francesco Cirillo adlı biri tarafından geliştirilmiş olan ve o zamandan beri çalışmakta sıkıntı çeken birçok insanın kullandığı ve çok memnun kaldığı bir teknik. Adını Cirillo'nun öğrencilik zamanlarında bu tekniği uygularken kullandığı domates şeklindeki zamanlayıcıdan alıyor (Pomodoro İtalyanca'da domates demek) Pomodoro  tekniğini inceleyen öğrenciler, sadece bu çalışma tekniğini araştırıp öğrenmekle kalmadılar, odaklanma sorunu yaşadıkları dersler için uygulamaya başladılar ve tekniğin sağladığı faydayı bizzat tecrübe ettiler.

Pomodoro tekniği, kısa süreli çalışma seansları ve bu seansları takip eden mini molalara dayanıyor.

25 dakika süren çalışma seanslarının ardından 5 dakikalık kısa bir mola veriliyor. Toplamda 30 dakika süren bu çalışma 1  Pomodoro olarak isimlendiriliyor. Toplamda 4 Pomodoro 'yu tamamladığınızda, yani 2 saat sonunda 25-30 dakikalık uzun bir mola veriyorsunuz. Günde 8-16 arası  Pomodoro tamamlamak ideal sayılıyor, yani 4-8 saat arası çalışma (Molalar dahil). Ancak olayın kilit noktası şu: Asla ama asla 25 dakikalık seanslar boyunca bir şeyin dikkatinizi dağıtmasına izin vermemelisiniz. O 25 dakika boyunca sadece yaptığınız işe odaklanmanız gerekiyor. Yani telefonunuzu sessize alıyor veya kapatıyorsunuz, sosyal medyadan uzak duruyorsunuz, her ne sebeple olursa olsun hiç kimseyle en ufak bir sohbet dahi etmiyorsunuz, müzik dinlemiyorsunuz hatta su içmeye bile kalkmıyorsunuz. Tabi aynı zamanda 5 dakikalık molanızda da kesinlikle yaptığınız işle ilgili hiçbir şey düşünmüyorsunuz.

Bu çalışma tekniği, odaklanma probleminizi ortadan kaldırıyor ve başarı grafiğiniz yukarıya doğru bir seyir izliyor.

Pomodoro  tekniğyle tanışan TOKİ Avrupa Konutları Ortaokulu 7/F sınıfı, Pomodoro grubu öğrencileri, bizzat tecrübe ettikleri ve fayda gördükleri bu teknikle, sınıflarındaki diğer arkadaşlarının ve okullarındaki diğer öğrencilerin hatta Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından da fark edilmesi ve bu konuya dikkat çekmek için bir dizi aktivite yapmayı planlıyorlar. 7/F sınıfı promodoro grubu öğrencileri, önümüzdeki hafta , Pomodoro tekniğini anlatan bir slayt gösterisi, tiyatro oyunu ve Pomodoro tekniği hakkında besteledikleri bir şarkının da yer aldığı bir etkinlikle arkadaşlarına, Pomodoro tekniğini anlatacaklar…

Yorumlar

Ebru 5 Yıl Önce

Merhabalar, Zaman hepimiz için en değerli kaynaklardan biri. Zamanı etkili kullanmak, işlerimizden verim almamızı sağlıyor ancak bu hiç de kolay değil. 1980'lerde Francesco Cirillo tarafından geliştirilmiş olan Pomodoro Tekniği, zaman yönetimi konusunda problemler yaşayan kişilere, oldukça fayda sağlamış bir tekniktir. Zamanı etkili kullanmak için siz de Pomodoro Tekniği’nden faydalanabilir, işlerinizi kolaylıkla yoluna koyabilirsiniz. Bu konuyla ilgili ben de sizinle makalemi paylaşmak isterim: https://www.tarz2.com/pomodoro-teknigi-ile-zamani-verimli-kullanin Keyifli okumalar dilerim, sağlıcakla kalın. www.ebrubektasoglu.com

Daha Fazla Haber
Sultangazi
14 Kez Görüntülendi.
Vali Davut Gül HAK-EV Tarafından Düzenlenen Kahvaltıda Hemşehrileri İle Buluştu 
Sultangazi
48 Kez Görüntülendi.
Başkan Oğuz Erkan  TFF'ye İlk Adımını Attı
Sultangazi
39 Kez Görüntülendi.
Muhtar Karaçam Görevimin Başındayım 
Sultangazi
14 Kez Görüntülendi.
Merkez Habibler mahallesi sakinleri Yargıtay'a seslerini duyurmak için Ankara'da 
Güncel
21 Kez Görüntülendi.
Saadet Partisinden Dünya Barış Günü Basın Açıklaması
Sultangazi
32 Kez Görüntülendi.
Gazeteci Bülent Çavuş '' Kimse bu ülkede adalet var demesin'' 
Sultangazi
34 Kez Görüntülendi.
SAADET SULTANGAZİ'DE BAYRAK DEĞİŞİMİ
Sultangazi
20 Kez Görüntülendi.
30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun!
Sultangazi
15 Kez Görüntülendi.
Sultangazi'de iş istediği için İmamoğlu’nun korumalarının müdahalede bulunduğu engelli genç gözyaşları içinde yaşadıklarını anlattı
Sultangazi
109 Kez Görüntülendi.
Sultangazi'nin Emniyeti 1 Dönem Daha Başarılı Müdür Kırbaş'a Emanet