Kategoriler

Diyarbakır'dan İstanbul'a Kardeşlik Köprüsü

Haber/ Hasan Tik

İstanbul'da görev yapan din görevlileri ve alimleri olarak Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) ve  Medrese Alimleri Vakfı  tarafından 30 Ocak - 3 Şubat tarihleri arasında 7.si düzenlenecek ‘’Kardeşlik Köprüsü’’ programı  ile Doğu ve Güneydoğu'nun farklı illerinden, Medav'a bağlı Kur'an Kursu ve Medreselerden 50 öğrenci İstanbul'da bulunan tarihi yerler, hizmet binaları, vakıf ve STK'lara ziyaretler gerçekleştirmek, oradaki kardeşleri ile gönül köprüleri kurmak üzere Diyarbakır'dan İstanbul’a  geldiler.


Akşam saatlerinde İstanbul'a gelen heyeti  Din görevlileri birliği derneği İstanbul şube başkanı Süleyman Özyazıcı ve kalabalık bir heyet karşıladı  toplu halde yenilenen akşam yemeğinin ardından misafirlere çikolata ikramıda yapılarak misafirperlik örneği sergilendi ve ardından yol yorgunu olmaları hasebile istirahate çekildiler.


Konu hakkında açıklama yapan ( DİN-BİR-DER ) Din görevlileri birliği derneği İstanbul şube başkanı Süleyman Özyazıcı: Bilindiği gibi ülkemizin Batısı ile, Doğusu ile tüm halkımızla ayrıca mezhepleri, cemeatleri, tarikatları ve siyasi akımlarıyla toplum katmanlarının tümünü kuşatıcı birleştirici bir dil ve üslup kullanma zarureti vardır. Bu kapsamda 7.sini düzenlediğimiz kardeşlik köprüsü programının milletimizin fertleri arasında ortak bir zemin oluşturabilmek için İslam’da ittifak ahlakını tesis edebilmek çok önemli bir tercih ve ihtiyaçtır. İstanbul’dan Güneydoğu’ya kardeşlik köprüsü projesi bu amaç için düzenlenmektedir.


Bu kapsamda daha önceki  ‘’ Kardeşlik Köprüsü’’ Programını  Güneydoğu illeri arasında yapmış idik. 7.nci Programımız ise Doğu ve Güneydoğu'nun farklı illerinden, Medav'a bağlı Kur'an Kursu ve Medreselerden 50 öğrenci kardeşimiz  hocalarımız ve alimlerimizle birlikte İstanbul’da yapacağız. Bu maksatla İstanbul’da Din Görevlileri Birliği Derneği ve Medrese Alimleri Vakfı olarak 50Kişi ile Programımızı gerçekleştireceğiz.


Din Görevlileri Birliği Derneği İstanbul Şubesi olarak "Kardeşlik Köprüsü Projesi" kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu (Diyarbakır, Batman, Bitlis, Bingöl, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Ağrı) Bölgelerimizden gelen 50 kişilik Medrese talebesi ve Hocalarımızı 5 gün boyunca İstanbul’umuzda misafir edeceğiz. Programımıza Eyüp Sultan Camii'nde sabah namazı ile bismillah diyerek start vermiş olacağız şeklinde konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Sultangazi
14 Kez Görüntülendi.
30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun!
Sultangazi
9 Kez Görüntülendi.
Sultangazi'de iş istediği için İmamoğlu’nun korumalarının müdahalede bulunduğu engelli genç gözyaşları içinde yaşadıklarını anlattı
Sultangazi
91 Kez Görüntülendi.
Sultangazi'nin Emniyeti 1 Dönem Daha Başarılı Müdür Kırbaş'a Emanet
Sultangazi
48 Kez Görüntülendi.
Genç Siyasetçi Güler; Can Sultangazi İçin Çalışacağız 
Sultangazi
54 Kez Görüntülendi.
Başkan Soylu; Aşurelerimiz Hak Kadında Kabul Olsun
Sultangazi
53 Kez Görüntülendi.
Sultangazi'de Yeni Dönemde Muhtarlar Derneği Başkanı Emrullah Özdemir
Sultangazi
41 Kez Görüntülendi.
Sultangazi’de mahalle sakinlerinden toza karşı ilginç eylem: Seslerini duyurmak için düdük çaldılar
Başakşehir
24 Kez Görüntülendi.
Başakşehir’de askeri bölgeye ait otluk alandaki yangına İBB’ye bağlı peyzaj sulama ekibi müdahale etti
Sultangazi
36 Kez Görüntülendi.
Sultangazi Belediyesi Çocuk Kütüphanesi Yaz Aylarında da Cıvıl Cıvıl
Sultangazi
44 Kez Görüntülendi.
TÜRDEF Başkanı Kandemir'den Geleneksel Aşure İkramı