Kategoriler

Sultangazi'de Halk Oyunları Şenliği

Sultangazi Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen, "Sultangazi Kurumlar ve Okullararası Spor Şenliği"nde  halk oyunlar yarışması düzenlendi. Halk oyunları finaline katılan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, "Dünya genelinde ülkelerin birbirlerini yakından tanımalarında halk oyunlarının katkısı büyüktür. Halk oyunları aynı zamanda, halkın duygularını, düşüncelerini, müziğini, giyimini ve ritmin birleşmesiyle yansıtan bir bütündür" dedi.

Sultangazi Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen; "Sultangazi Kurumlar ve Okullararası Spor Şenliği" kapsamında halk oyunları etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Sultangazili öğrenciler, Türkiye’nin farklı bölgelerinden halk oyunları gösterileri sundu. Etkinliğe, ilk ve ortaokuldan 400 öğrenci, 16 ekip olarak katıldı.

Sultangazi Mehmetçik İlkokulu Spor Salonu'nda düzenlenen ödül törenine Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir ile çok sayıda öğrenci katıldı. Sultangazi Belediye Başkanı Dursun, dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyalarını verdi.

Madalya töreninde konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, sporun önemine dikkat çekti. Çocukların teknolojiye olan ilgisi, onları hareketsiz ve sağlıksız bir yaşam tarzına ittiğini kaydeden Başkan Dursun, " Oysaki spor, çocuklar için sadece fiziksel olarak değil aynı zamanda bilişsel, duyusal ve psikolojik olarak gelişmelerine de yardımcı olur. Bireysel yapılan sporlar çocuğun özgüveninin gelişmesini sağlarken, takım halinde oynanan oyunlar çocuğa paylaşmayı ve takım halinde hareket etmeyi öğretir" diye konuştu.

Başkan Dursun konuşmasında ayrıca halk kültüründe önemli bir bölümünü halk oyunları oluşturduğunu kaydetti.

"Tüm kültürlerde halk oyunları, içerisinde müziği, hareketi ve anlatımı barındıran bir oyun olarak karşımıza çıkmaktadır. Yurdumuzun değişik bölgelerinin ayrı ayrı oyunları vardır. Bu oyunlar aynı zamanda ait oldukları coğrafyayı ve o yörenin yaşam biçimlerini de yansıtırlar. Dünya genelinde ülkelerin birbirlerini yakından tanımalarında halk oyunlarının katkısı büyüktür. Halk oyunları aynı zamanda, halkın duygularını, düşüncelerini, müziğini, giyimini ve ritmin birleşmesiyle yansıtan bir bütündür."

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Sultangazi
14 Kez Görüntülendi.
30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun!
Sultangazi
9 Kez Görüntülendi.
Sultangazi'de iş istediği için İmamoğlu’nun korumalarının müdahalede bulunduğu engelli genç gözyaşları içinde yaşadıklarını anlattı
Sultangazi
91 Kez Görüntülendi.
Sultangazi'nin Emniyeti 1 Dönem Daha Başarılı Müdür Kırbaş'a Emanet
Sultangazi
48 Kez Görüntülendi.
Genç Siyasetçi Güler; Can Sultangazi İçin Çalışacağız 
Sultangazi
54 Kez Görüntülendi.
Başkan Soylu; Aşurelerimiz Hak Kadında Kabul Olsun
Sultangazi
53 Kez Görüntülendi.
Sultangazi'de Yeni Dönemde Muhtarlar Derneği Başkanı Emrullah Özdemir
Sultangazi
41 Kez Görüntülendi.
Sultangazi’de mahalle sakinlerinden toza karşı ilginç eylem: Seslerini duyurmak için düdük çaldılar
Başakşehir
24 Kez Görüntülendi.
Başakşehir’de askeri bölgeye ait otluk alandaki yangına İBB’ye bağlı peyzaj sulama ekibi müdahale etti
Sultangazi
36 Kez Görüntülendi.
Sultangazi Belediyesi Çocuk Kütüphanesi Yaz Aylarında da Cıvıl Cıvıl
Sultangazi
44 Kez Görüntülendi.
TÜRDEF Başkanı Kandemir'den Geleneksel Aşure İkramı