Kategoriler

Yeniden Refah Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Orhan Kara'dan Kadir Gecesi Mesajı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sallâllâhualeyhivesellem)’in başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluştur diyerek müjdelediği mübârek Ramazan ayını hep birlikte idrak ediyoruz.

İslâm coğrafyası ve insanlığın bir kısmının huzur içinde istifade etmeye gayret ettiği bu kutlu zamanda, çeşitli dayanılmaz acılara dûçar olan, evlerinden yurtlarından sürülmüş, yetim ve öksüz kalmış, yiyecek bir dilim ekmeğe muhtaç hale düşürülmüş, günlerce iftar sahur yapacak bir lokma bulamayan kardeşlerimizin de yaşadığı bir Ramazan yaşıyoruz. 1000 aydan daha hayırlı olduğu, mutlak bir gerçek olarak Ayet-i Kerîme’de ifade edilen Kadir Gecesi ise; temizlenme, bağışlanma ve yenilenme için eşsiz bir fırsattır.

Biz insanoğlu olarak kötünün yerine iyiyi, zararlının yerine faydalıyı, yanlışın yerine doğruyu, zulmün yerine adâleti hâkim kılmakla memur edilmiş ve imtihan olunan yaratılmışların içerisinde bu nedenle en şerefli olan varlıklarız.

Bu şâna ve dahî şerefe yaraşır biçimde bizim için bir imtihan vesilesi kılınan yukarıda yazılı vazifelerimizi hakkıyla yerine getirebilmek için bu gece her zamankinden daha çok niyazda bulunacağız.

“Size ne oldu da Allah yolunda ve «Rabbimiz! Bizi, halkı zalim olan bu şehirden çıkar, bize tarafından bir sahip gönder, bize katından bir yardımcı yolla!» diyen zavallı erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda mücadele etmiyorsunuz! (Nîsa Sûresi 75. Ayet)” emri gereğince en yakın zamanda tüm mazlumlar, ezilenler, acılar içinde bırakılanlara kurtarıcı bir el uzatmak üzere bize gereken yetkileri, çalışma güç ve azmini vermesi için dua edeceğiz. Bu ilahî lütfa mazhar olmak için canla-başla çalışacağız.

Bu vesîle ile idrak ettiğimiz Mübârek Kadir Gecesi’nin tüm İslâm Âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını niyaz ederim.

Orhan KARA

Yeniden Refah Partisi Sultangazi İlçe Başkanı

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Sultangazi
14 Kez Görüntülendi.
30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun!
Sultangazi
9 Kez Görüntülendi.
Sultangazi'de iş istediği için İmamoğlu’nun korumalarının müdahalede bulunduğu engelli genç gözyaşları içinde yaşadıklarını anlattı
Sultangazi
91 Kez Görüntülendi.
Sultangazi'nin Emniyeti 1 Dönem Daha Başarılı Müdür Kırbaş'a Emanet
Sultangazi
48 Kez Görüntülendi.
Genç Siyasetçi Güler; Can Sultangazi İçin Çalışacağız 
Sultangazi
54 Kez Görüntülendi.
Başkan Soylu; Aşurelerimiz Hak Kadında Kabul Olsun
Sultangazi
53 Kez Görüntülendi.
Sultangazi'de Yeni Dönemde Muhtarlar Derneği Başkanı Emrullah Özdemir
Sultangazi
41 Kez Görüntülendi.
Sultangazi’de mahalle sakinlerinden toza karşı ilginç eylem: Seslerini duyurmak için düdük çaldılar
Başakşehir
24 Kez Görüntülendi.
Başakşehir’de askeri bölgeye ait otluk alandaki yangına İBB’ye bağlı peyzaj sulama ekibi müdahale etti
Sultangazi
36 Kez Görüntülendi.
Sultangazi Belediyesi Çocuk Kütüphanesi Yaz Aylarında da Cıvıl Cıvıl
Sultangazi
44 Kez Görüntülendi.
TÜRDEF Başkanı Kandemir'den Geleneksel Aşure İkramı