Kategoriler

Sultangazi'li Gençler Çin Zulmüne Dur Dedi

Çin’in Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine yönelik insanlık dışı uygulamaları,Sultangazi'li Ülkücü Gençler tarafından protesto edildi.

Yaklaşık 50 kişinin katıldığı protesto ellerinde taşıdıkları Doğu Türkistan ve Türk bayraklı yürüyüş ile başladı. Sultangazi İsmetpaşa mahallesinden başlayan yürüyüş ilçenin en yoğun caddesi olan Eski Edirne Asfaltı üzerinden devam ederek Sultangazi 15 Temmuz Demokrasi Ve Şehitler meydanında son buldu.


Yürüyüş esnasında gençlerin attığı Kahrolsun kızıl Çin, Bir gece ansızın gelebiliriz, Ne mutlu Türk'üm diyene, Yaşasın bağımsız Doğu Türkistan gibi sloganlar bölge halkı ve esnaf tarafından ıslıklar ile destek bulurken bazı vatandaşlar ise yürüyüşe katılarak destek verdi. Ardından bir basın açıklaması yapan Ülkücüler: '' Doğu Türkistan'da Soykırım Var "Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur." Zulme sessiz kalma! Hep birlikte Doğu Türkistan'daki katliamı durduracağız.


Şu an Çin Dünya'nın gözleri önünde Doğu Türkistan'a zulüm hatta soykırım yapmaktadır buna karşı insanlar, topluluklar, kurumlar, hükümetler, hak savunucuları susmaktadır bu hareket zalimlere taviz vermekte ve olayı önüne geçilemez bir hale getirmektedir görüntüleri, videoları daha biz izleyemiyorken asıllarını yaşayan insanlara sağır kalmak, bizim insanlığımıza yakışmamaktadır.


Biz biliyoruz ki "Zulme sessiz kalan zulmu yapan gibidir."


İslam coğrafyası, Suriye'de savaş, Mısır'da siyasi kaos ve katliamlar, Burma'da Budist çetelerin terörü ile zor günler yaşarken, Çin zulmü altında ezilen Doğu Türkistan'daki Uygurlar ise dünyanın sessizliğinin gölgesinde yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor bizde müslüman Türk milleti olarak soydaşlarımıza yapılan bu zulme sessiz kalmayacağız varolsun katil Çin'in baskısı altında zulüm gören doğu Türkistan kahrolsun katil Kızıl Çin. '' şeklinde açıklama yaptılar gurup basın açıklamasının ardından dağıldı.


Haber/ Hasan Tik

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Sultangazi
14 Kez Görüntülendi.
30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun!
Sultangazi
9 Kez Görüntülendi.
Sultangazi'de iş istediği için İmamoğlu’nun korumalarının müdahalede bulunduğu engelli genç gözyaşları içinde yaşadıklarını anlattı
Sultangazi
91 Kez Görüntülendi.
Sultangazi'nin Emniyeti 1 Dönem Daha Başarılı Müdür Kırbaş'a Emanet
Sultangazi
48 Kez Görüntülendi.
Genç Siyasetçi Güler; Can Sultangazi İçin Çalışacağız 
Sultangazi
54 Kez Görüntülendi.
Başkan Soylu; Aşurelerimiz Hak Kadında Kabul Olsun
Sultangazi
53 Kez Görüntülendi.
Sultangazi'de Yeni Dönemde Muhtarlar Derneği Başkanı Emrullah Özdemir
Sultangazi
41 Kez Görüntülendi.
Sultangazi’de mahalle sakinlerinden toza karşı ilginç eylem: Seslerini duyurmak için düdük çaldılar
Başakşehir
24 Kez Görüntülendi.
Başakşehir’de askeri bölgeye ait otluk alandaki yangına İBB’ye bağlı peyzaj sulama ekibi müdahale etti
Sultangazi
36 Kez Görüntülendi.
Sultangazi Belediyesi Çocuk Kütüphanesi Yaz Aylarında da Cıvıl Cıvıl
Sultangazi
44 Kez Görüntülendi.
TÜRDEF Başkanı Kandemir'den Geleneksel Aşure İkramı