Kategoriler

AMERİKAN HASTANESİ VE ŞİŞLİ HİZMET MERKEZİ’NDEN SOSYAL PROJE

Amerikan Hastanesi- Moment Eğitim Araş. Sağlık Hiz. ve Tic. A.Ş tarafından sunulan “Engellilerin İş Bulmalarını Sağlayacak Destek Teknolojilerine” yönelik proje kapsamında Hizmet merkezimiz ile Moment Eğitim Araşt. Sağlık Hiz. ve Tic. A.Ş arasında  4857 sayılı iş Kanununun 30. Maddesine istinaden çalıştırmakla yükümlü olunan engellilere ilave olarak işletme sahibinin 1 engelliyi en az iki yıl süre ile istihdam etmesi şartı ile sözleşme imzalanmış olup bu proje doğrultusunda Amerikan Hastanesinin Çağrı Merkezinde istihdam edilerek iş hayatına başlayan Ayşin ASLIM hayat hikayesini şu şekilde anlattı:

”46 yaşındayım, bekarım, Halkalı da ailem ile yaşıyorum ve %48 görme engelliyim. Çocukluktan itibaren görme sorunu yaşıyorum. Sol gözümü ortaokulda iken kaybettim. Tek gözümle (sağ) okulda başarılı olmaya çalıştım hatta okul birinciliğine giden başarılı bir eğitim hayatım oldu. Her ne kadar üniversite de istediğim bölümü bitirememiş olsam da hep okudum hep çalıştım. Hayatımda hiçbir zaman yılmadım. İnsanlar sen engelli değilsin diyorlar ve bu beni daha çok motive ediyor. Hep pozitif düşünen birisi oldum, karalar bağlayıp dibe vuran birisi olmadım. Zaman zaman düşüşler yaşıyor olsam da ayağa kalkmayı her zaman başardım. Hayatı olduğu gibi kabul ettiğim de tüm engellerin kalktığına şahit oldum. Hep kendimi geliştirmeye çalıştım. Mesela resim çizmeyi çok seviyorum bu konuda dereceye girmiş ve sergilerde kullanılan çizimlerim var. Spor yapmayı da çok seviyorum. Çok iyi yüzerim ayrıca Genç Yıldızlar Atletizm Takımında koştum vaktiyle. Çok aktif bir hayatım var ve bunun yanında ailemin de çok büyük desteği var. Hiçbir zaman engelli olduğumu hissettirmediler. Tüm bunların yanında iş bulma da zorluk yaşadığım dönem de oldu. 

Şimdiki işime başlama sürecim ise şöyle gerçekleşti:  “2012 yılında sağ gözümden ameliyat oldum ve 2012-2018 yılları arasında 6 yıl işsiz geçirdiğim sıkıntılı bir süreç yaşadım. Görme Engelli olmam sebebi ile bana uygun olan işi bulmam zor oluyordu. Bu süreçte Şişli Hizmet Merkezine kaydımı yaptırdım ve orada çalışan bir arkadaştan yardım aldım. Akabinde internet üzerinden engellilere yönelik tasarım projesine kendi tasarladığım Mouse ile katıldım. Cihazımla yarışmada başarılı olmam sebebi ile Amerikan Hastanesi benimle iletişime geçerek beraber çalışmayı teklif ettiler. Çağrı Merkezine giderek cihazları inceledim ve Şişli Hizmet Merkezinin Engelli İstihdam Projesi doğrultusunda Ekran büyütücü ve Akıllı Android Telefon için kaynak tahsis edeceklerini öğrendim. Nitekim şu an işimi yaparken hem kendi tasarımım olan mouse’ umu hem de İşkur Şişli Hizmet Merkezinin tahsis etmiş olduğu Ekran Büyütücü ile Akıllı Telefonu kullanıyorum bu benim için çok büyük bir konfor ve kolaylık sağlıyor. Bu şekilde 2018 yılında Şişli Hizmet Merkezinin desteklediği proje ile iş hayatına başlamış oldum. İşsiz kaldığım dönemde sosyal çevreden uzaklaşmıştım bu proje sayesinde iş yaşamına atılarak insan  ilişkilerimin daha çok geliştiğini, hayata daha çok katıldığımı ve yaşam enerjimin yükseldiğini kesinlikle ifade edebilirim. Bu proje benim için çok büyük bir fırsat oldu. Kendimi daha çok geliştirecek alan buldum, kendi kazancımı çalışarak sağlıyorum, hem kendime hem insanlara fayda sağlıyorum. Bu nedenle Şişli Hizmet Merkezinin destek verdiği proje gibi olanaklar ile ülkemizdeki birçok firmanın engellilere iş bulma konusunda umut olacağını düşünüyorum. “ dedi.

 Ayşin Hanıma geleceğe dair planlarını sorduğumuzda “Kendime ait moda-tasarım ofisi açmak istiyorum, engelli-engelsiz birçok kişiye bu alanda iş olanağı sağlamak istiyorum. Bu anlamda İŞKUR’dan KOSGEB desteği de aldım. Umarım bir gün bu hayalimi gerçekleştiririm. Ve hiçbir engellinin yılmaması lazım “Ben yaparım” diyebilmeliler. Kendilerine  tam olarak güvensinler böylelikle her şeyin üstesinden geldiklerini göreceklerdir.” İfadelerinde bulundu. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Sultangazi
14 Kez Görüntülendi.
30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun!
Sultangazi
9 Kez Görüntülendi.
Sultangazi'de iş istediği için İmamoğlu’nun korumalarının müdahalede bulunduğu engelli genç gözyaşları içinde yaşadıklarını anlattı
Sultangazi
91 Kez Görüntülendi.
Sultangazi'nin Emniyeti 1 Dönem Daha Başarılı Müdür Kırbaş'a Emanet
Sultangazi
48 Kez Görüntülendi.
Genç Siyasetçi Güler; Can Sultangazi İçin Çalışacağız 
Sultangazi
54 Kez Görüntülendi.
Başkan Soylu; Aşurelerimiz Hak Kadında Kabul Olsun
Sultangazi
53 Kez Görüntülendi.
Sultangazi'de Yeni Dönemde Muhtarlar Derneği Başkanı Emrullah Özdemir
Sultangazi
41 Kez Görüntülendi.
Sultangazi’de mahalle sakinlerinden toza karşı ilginç eylem: Seslerini duyurmak için düdük çaldılar
Başakşehir
24 Kez Görüntülendi.
Başakşehir’de askeri bölgeye ait otluk alandaki yangına İBB’ye bağlı peyzaj sulama ekibi müdahale etti
Sultangazi
36 Kez Görüntülendi.
Sultangazi Belediyesi Çocuk Kütüphanesi Yaz Aylarında da Cıvıl Cıvıl
Sultangazi
44 Kez Görüntülendi.
TÜRDEF Başkanı Kandemir'den Geleneksel Aşure İkramı