Kategoriler

Sultangazi'de onlarca Afgan sabah saatlerinde sokağa bırakıldı

Sabah erken saatlerde minibüs ile getirilen çok sayıda Afgan sokak ortasına bırakıldı.

Sultangazi'de son zamanlarda sıkça görülen Afgan uyruklu mültecilerin getirildikleri araçlar ile sokak ortasına boşaltılması olayına bir yenisi daha eklendi. Olay sabah saat 07.00 sıralarında Sultangazi Gazi mahallesi 1344 sokakta yaşandı. Güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan görüntülerde ilk olarak sokağa gelen kapalı kasa bir minibüsün içinden yaklaşık 30 kişinin boşaltıldığı ve bu kişilerin sokak aralarına dağıldığı görülürken hemen peşinden ise gelen ticari taksiden de inenlerin olduğu görülüyor.

Sokakta oynamaya korkuyoruz diyen Adasu Bolat, "Biz burada bunları görmek zorunda değiliz bir sürü gelen arabadan bir sürü insanlar çıkıyor ve biz korkuyoruz mahallemizde akşamları da gündüzleri de korkmadan oyun oynamak istiyoruz markete gidiyoruz bakkala gidiyoruz ama başımıza birşey gelmesinden korkuyoruz açıkçası bizim burada oynama hakkımızın olmasını istiyoruz " diye konuştu.

Gülistan Çelik isimli mahalle sakini, "Sabah saat 07.00 gibi bir kamyon dolusu Afgan'ı gelip buraya bıraktılar ve kaçıp gittiler ve öyle hızlı hızlı yürüdüler ki sokaktan kaybolup gittiler korkuyoruz çocuklarımızı dışarıya çıkartamıyoruz çocuklarımızda bizde tehlikedeyiz kapımızı ve penceremizi açık bırakamıyoruz" dedi.

Mahalle sakinlerinden Şaduman Bolat, "Sabah saat 07.30 gibi mültecilerin sesi ile uyandık bizim çoluğumuz çocuğumuz var bunları istemiyoruz yetkililer bu duruma bir çözüm bulsunlar bunları alıp götürsünler kendi memleketlerine bizim insanımız yetiyor zaten korkudan kapıya çıkamıyoruz" dedi.

Öte yandan Sultangazi ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı ekiplerin kaçak yollar ile ülkeye giriş yapan ve bölge halkını huzursuz eden mültecilere yönelik çalışmalarıda devam ediyor. Özellikle Cebeci, Yayla, İsmetpaşa ve Gazimahallesi olmak üzere gece saatlerinde ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı ekiplerce yürütülen çalışmalar kapsamında çok sayıda mülteci toplanarak sınır dışı edildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Sultangazi
14 Kez Görüntülendi.
Vali Davut Gül HAK-EV Tarafından Düzenlenen Kahvaltıda Hemşehrileri İle Buluştu 
Sultangazi
48 Kez Görüntülendi.
Başkan Oğuz Erkan  TFF'ye İlk Adımını Attı
Sultangazi
39 Kez Görüntülendi.
Muhtar Karaçam Görevimin Başındayım 
Sultangazi
14 Kez Görüntülendi.
Merkez Habibler mahallesi sakinleri Yargıtay'a seslerini duyurmak için Ankara'da 
Güncel
21 Kez Görüntülendi.
Saadet Partisinden Dünya Barış Günü Basın Açıklaması
Sultangazi
32 Kez Görüntülendi.
Gazeteci Bülent Çavuş '' Kimse bu ülkede adalet var demesin'' 
Sultangazi
34 Kez Görüntülendi.
SAADET SULTANGAZİ'DE BAYRAK DEĞİŞİMİ
Sultangazi
20 Kez Görüntülendi.
30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun!
Sultangazi
15 Kez Görüntülendi.
Sultangazi'de iş istediği için İmamoğlu’nun korumalarının müdahalede bulunduğu engelli genç gözyaşları içinde yaşadıklarını anlattı
Sultangazi
109 Kez Görüntülendi.
Sultangazi'nin Emniyeti 1 Dönem Daha Başarılı Müdür Kırbaş'a Emanet