KİM BU KODAMANLAR ?..

Kodaman kimdir?


TDK’ya baktığımızda kodaman kelimesinin karşılığı servet ve mevki sahibi yönetici bireylerin alay yollu isimlendirilmesi tanımını görürüz. Ancak merhum Hattat Elmalılı Hamdi Yazır; Hak Dini Kur’an Dili adlı tefsiri kitabında “Mutrafin” kelimesine “kodaman” manası vererek şu şekilde tercüme etmiştir. Kodaman: Servetten şişmiş, hantal hale gelmiş, yönetici kimselerdir. Diye izah etmiştir.

Günümüzde siyasi otoriteler de varlık gösteren belediye başkanlığı makamını işgal edenler, yöneticiler, bürokratlar, idareciler, dikkat ile gözlemlendiğinde, herkes ortak kanaatle bu kişilerin sadece kodamanlardan seçildiği fikrini benimsemektedir. Aslında, İnsanlığın yaratılış tarihinden bugüne tarihe düşülen notlara bakıldığında, Allaha, peygamberlere, düzene, sisteme, kendilerini üstün görmek suretiyle karşı gelenler, hep bu bunlar olmuştur. Maalesef, Allah’ın nizami değil, ancak bizim belirttiğimiz kurallar geçerlidir diyenler yine hep kodaman yöneticiler olmuştur. Bu kodaman yöneticiler, o kadar kul hakkı yemişlerdir ki, mideleri büyümüş, beyinleri çörüşmüş ki, Kainatın sahibi Allah’ın (c.c)’nün varlığını görmemizden gelip, kendilerinden büyük bir güç olmadığı gafletine düşmüşlerdir. Peygamberlere ve sistemlerine karşı gelmelerinin temel sebebi; ihtirasları ve başkalarının emeğini, bütçelerini, sömürememeleridir. 

Bugün ise mantık aynı, yöntem farklı dün menfaatleri için tehlike unsuru olarak gördükleri peygamberleri; yalancı diye yaftalayan kodamanların Çağdaş fikir kardeşleri olan günümüz kodamanları; Peygamber yolundan gidenleri istismar ederek, onlardan görünerek, en can alıcı darbeyi indirir, emeklerini sömürür, yokluk içerisinde, sefalet yaşamalarına, sebep olurlar. Kur’an-ı Azimuşşan dünkü kodamanları ve bugünkü fikir kardeşi kodamanların tıynetini şu şekilde haber verir. Denir ki, bunlar mallarının ve makamlarının hep kendilerini koruyacağını zannederler. Böyle inanırlar. Helake gittiklerini akl edemezler.( Sebe Suresi ayet 34-35). Gobal ölçekli konuyu ele aldığımızda, ülkemiz dahil bütün devletlerde zulmün, istismarın, ihanetin, kaynağı bu Karun kafalı kodamanlardır. Kodamanlık anlayışı, bir zümre tarafından adeta bir din gibi benimsendiğinden, yönetimlerinde bulunan ülke insanlarını köleliğe layık görüp, bu şekilde muamelede bulunurlar.

Lakin; zarar vermeye gayret ettikleri, Din-i Mübin-i İslamın sahibi; Rahman (c.c)’lü Kur’an-ı azimuşşan da beyan ettiği; onlar, gece, gündüz tuzak kurarlar. (Sebe Suresi Ayet 33). Elhamdülillah, kurdukları tuzaklarına hep yakalanmaktadırlar. (Fatır Suresi Ayet  43) Ayeti kerimesi ışığında; feraset sahibi bir çok müminin idrakını açık tutup, bu zalim kodamanlarla fikri ve fiili mukabele etme gücüne haiz kılmıştır. 

Kıymetli kardeşlerim; beyinleri küflenmiş kodamanların, yönettiği toplumlarda insanlar, kendilerine gelip mücadele etmezlerse sonları hüsrandır. Dünya ve ülke sathın da her nerede, ne imkan ve şerait de olursak olalım, Kur’an-ı Azimuşşan’nın  ve Nebi (s.a.v)’in sünneti etrafında toplanır, Hakkı kaim kılmak üzere, küfürün temsilcisi bu kodamanlara karşı sesimizi yükseltirsek, sizleri temin ederim, onların bu kirli, riyakar, eylemleri kendi helaklarını hazırlamaktan öteye geçmeyecektir. Allah Celle Celalühu bizleri, devletimizi, milletimizi, kodamanların zilletinden, ihanetinden, zulmünden korusun ve kurtarsın inşallah.

Araştırmacı/Yazar
Memet Raşit KILIÇ…                               

YORUM EKLE