Küresel Güç Türkiye !..

Ülkemizin iyi şekilde yönetilmesi bölgesel ve küresel bir güç olması herkesin ortak arzusudur.

Siyasetçilerde günümüzde olduğu gibi bunu hep söylerler fakat ne hikmetse hep lafta kalır zira her 8-10 yılda bir ülkemizde kriz yaşarız.
ben şehsen biri 2008 yılındaki teğet krizi olmak üzere 4 adet krize şahitlik ettim ancak ülkemizdeki esas kriz nedir biliyor musunuz ?

Pisa sonuçları ve ösym sonuçları bize çok net şekilde haber veriyor fakat biz bunu idrak edemiyoruz evet bizim sorunumuz eğitimdir matematiktir Türkiye ortalamamız matematik ve fen bilimlerinde 2.8 sorudur bunu çözmeden hiç birşeyi çözemeyiz liseleri İmam Hatip liselerine değil Fen liselerine çevirmemiz lazım imam hatiplere karşı değilim ihtiyacımız kadar olmalıdır.

Matematik bilenler bu ülkeyi yönetirse işte o zaman tarımda, Sanayide, enerjide verimli üretim başlar, ihracat artar, ithalat azalır ülkede döviz bollaşır huzur ve refah o zaman gelir yoksa 8-10 yılda bir krizlerle uğraşırız eğitim şart yani matematik Türkçe ve yabancı dil öğrenmemiz lazım şimdi 3 matematik sorusu çözenler yönetici olursa ondan ne beklenir meseleyi kökünden çözmek için eğitim ve eğitimli öğretmenler lazım ücretli öğretmen değil yani yoksa krizle gelenler krizle giderler hani bir şarkı vardı.

Bye bye lolınız, bay bay hepiniz
Saygılar.

YORUM EKLE