HİÇ BU KADAR BURUK YAŞANMAMIŞTI BAYRAM 

Dünya’yı ve beraberinde Türkiye'yi de etkileyen Covit-19  salgını sebebiyle  bayramı evlerimizde geçiricek olmamızın burukluğu ile onbir ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’i bir dahaki senelerde kavuşmak üzere uğurlamamızın hüznünü yaşıyoruz.
İdrakında bulunduğumuz bu bayram örf, adet ve anene lerimizin belli tedbirler sebebi ile icra edilemeyecek olması ayrıca bir hüzün gerekçesi omuştur. Dünya tarihinde ilk defa büyüklerin bayramlarının kutlanıp, gönüllerinin ve hayır dualarının alınması üzere ziyaretlerine gidilemeyip, ellerinden öpülemeyecek. Çocuklar öncesinden binbir sevinç ve Özlem’le hazırlayıp, giyecekleri kıyafetleri ile şeker toplamak üzere gittikleri büyükleri tarafından sevilemeyecek, daha hayata geçirilemeyecek birçok bayram muştusu sevincimizi gölgede bıraksada biz, “Salgın sonrası siyasi ve ekonomik olarak yeniden yapılanacak dünyada, Milletimizin gücünü, zenginliğini, refahını çok daha yükseklere taşıyacağı temennisi ile”,"Küresel insanlık ve ahlakın bolca sözünün edilip fiiliyata dönüştürülmediği bu dönemde, insanlığın ödediği bedeller sebebi ile zulmün, istismarın, yoksulluğun, yolsuzluğun, yasakların, tahammülsüzlüklerin lağv olup maddi, manevi özgürlüğün ve insanca bir yaşamın herkesçe yaşanılabilir ölçütte yaygın olacağını, insanlarımızın, mağduriyet yaşamaması, zorluğa, yokluğa, yoksulluğa düşmeyeceğini temenni ediyoruz . Milletimiz, her zaman her sıkıntıda olduğu gibi, bu sıkıntılı günlerde de birbiri ile kenetlenip bu sabır süreci sonunda muvafak olmanın sevincini, övüncünü yaşayacaktır. 

Geleceğe ümit ve güvenle bakmak durumunda olduğumuz bu mübarek Ramazan bayramında, yanında olamadığımız, sevdiklerimize iletişim araçlarıyla da olsa ulaşacak  ve bu mutluluğumuzu paylaşacağız. Ancak aslolan Rahmet ve bereket ile Müşerref olduğumuz bu süreçte;  Bir kaç fâniden gönül, bir kaç çocuktan gülücük ve birkaç garibandan  Allah razı olsun diye dua almamızdır. 

Bu duygularla Mübarek Ramazan Bayramımızı en kalbi duygularımla kutlar, belasız, kazasız, salgınsız nice bayramlara hep birlikte kavuşmayı Cenab-ı Erhamün Rahiminden niyaz ediyorum.

Salgını fırsat bilip Ramazan ayında gıda fiyatlarını ikiye katlayan kara borsacı abi bayramın mübarek olsun. Yine Salgını fırsat bilip Ramazan ayında belediyeyi borçlandırıp, tüyü bitmemiş yetim hakkını aksıra tıksıra yiyen belediye başkanları ve yardımcıları ve ilçe başkanları abiler sizinde bayramınız mübarek olsun. Bu yaptıklarınızı milletçe unutmayacağız.

Araştırmacı/Yazar
Memet Raşit KILIÇ.

YORUM EKLE