NECASETLE SULANAN AĞAÇ, TEMİZ MEYVE VERMEZ

Kıymetli kardeşlerim sizin şahitliğinizde Sultangazi’de ikamet ediyor olmam hasebiyle, önce Sultangazi belediye başkan yardımcıları ve bürokratlarını, akabinde ülkemin her sattında kamu görevi icra eden belediye başkan yardımcılarına ve bürokratlara davette bulunuyorum: Gayemin saptırılmaması amacı ile; A partisi, B partisi, muhafazakar, mütedeyyin, solcu, kominist, milliyetçi, diye ayırt etmeden, konunun muhatabı her birine sesleniyorum. Gelin Erdemli bir davranışa hep birlikte imza atalım.

Milletin ve sizin malumunuzdur ki, birden çok defa uyarmamıza rağmen, belediye başkanları rahatlarını, elitlikleri vesilesi ile bozup, milyonluk makam araçlarından feragat etmediler, oysaki iftihar ettiğimiz örnekler var, mesela Gebze belediye başkanı sn: Hamza ŞAYİR, kendisinden önceki belediye başkanının tahsis ettiği makam aracını satıp, elde ettiği geliri ilçe sınırları içerisinde bulunan öğrencilere, burs olarak dağıttı ve akabinde ihtiyaçlı ailelere yapılan yardımlara, bizzat refakat ediyor, bu övünç kaynağı örnekler, Anadolunun bir çok yerlerinden gösterilmek suretiyle çoğaltılabilir. Bu örneklerin dışında kalan belediye başkanlarının bu haksız ısrarını hizmetkarlığına talip oldukları, ancak millete hizmetkarlığı kendilerine yakıştıramayıp, efendilik etme arzuları vesilesi ile millete aidiyet bağı his etmediklerine bağlıyorum.

Sizler, bulunduğunuz ilçelerin nüfusunun, imkan ve emekleriyle bulunduğunuz yerlerde görev yapıyorsunuz. Sizden istirham ediyoruz, örnek teşkil edecek bir şekilde sizlere tahsis edilen (herbiriniz için 10 ailenin 1 aylık masrafına karşılık gelen) makam araçlarından, sınırsız yakıttan ve özel şoförden feragat edin ve milletin gönlünde hak ettiğiniz Tahtı kurun. Nitekim hepinizin ekonomik durumunun görev yaptığınız ilçelerde en zengin iş adamlarının durumu ile yarıştığına vakıfız. Belediye başkanları (“Görevlerini hakkı ile icra edenler müstesna“), liyakatsizlikleri sebebi ile bir  dönem sonra olmayacaklar Allah’ın izni inayetiyle. Sizler bulunduğunuz ilçelerde daha iyi konumda hizmet etmeye, bu vesile ile hak sahibi olun. Bu uyarımı millet namına yapıyorum lütfen dikkate alın ki, bütün Türkiye’deki yöneticilere örnek olsun.

Parti İlçe başkanları günahı boyunlarlarınıza sizlerin bulunduğunuz ilçelerde aylıklarınız, makam araçlarınız, ve himayelerinizin masraflarının parti ilçe belediyeleri tarafından karşılandığı kulislerde fısıldanıyor, eğer böyleyse vallahi ben demiyorum Allah kuran-ı Azimuşan’da beyan ediyor. Bakara süresi-188: "Aranızda birbirinizin mallarını haksız yere yemeyin. İnsanların mallarından bir kısmını bile bile günaha girerek yemek için onları hakimlere (rüşvet olarak) vermeyin.” Hükmü ile uyarılıyorsunuz. Ayetten ilhamla uyarıyorum kulların felaketi, kendilerine hak olarak görüp istismar etiklerinden olacaktır. Şayet öyle ise başta Sultangazi İlçe başkanı hemen bu yanlıştan dönün, haksız kazancınızı yedirdiğiniz gözünüzden sakındığınız ciğer pareleriniz, evlatlarınız, bu sebeple ahiretinize kapısı açık günah deryanız olacak ve o mazlumların felaketlerine sebep olacaksınız.

Efendiler; necasetle sulanan ağaç temiz meyve vermez. Belediye parası kimsenin babasının malı değillll, tüyü bitmemiş yetimin hakkıdır.

Araştırmacı/Yazar
Memet Raşit KILIÇ...
          

YORUM EKLE