Sultangazi Konyalılar Derneği Dualarla Açıldı 

Haftasonu gerçekleşen dernek açılış programı Konyalılar tarafından büyük ilgi gördü 

Sultangazi'de yaşayan Konya'lı vatandaşların yoğun nüfusa sahip olmasına rağmen buluşup kaynaşa bilecekleri bir dernek lokali olmadığını fark eden başkan Şahin Sütçü, kurduğu ekibi ile birlikte elini taşın altına koyup paçaları sıvadı. Kısa süre içinde dernek merkezini hazır hale getiren başkan Sütçü, haftasonu düzenlenen görkemli bir açılış töreni ile hemşehrilerinin hizmetine sundu.

50. yıl mahallesi 2099 sokakta bulunan dernek merkezinin açılışına Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kurdele kesimi öncesinde kısa bir konuşma yaparan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, "Hayırlı uğurlu olsun inşaallah Konya'nın birlik beraberliğine vesile olan güzel bir dernek olur burası. Tebrik ediyoruz emeği geçenleri hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Derneğin kurucu başkanı Şahin Sütçü ise, "1972 Konya doğumluyum. 20 yıldır Sultangazi'de ikamet ediyorum ve ilçemizde Konyalıların derneği yoktu. Bu nedenlede mağdurduk. Biz de dedik ki  Konyalılara önderlik yapalım ve Konyalılar Derneği'ni kurduk arkadaşlarımızla beraber. Bizi bugün yalnız bırakmayan eş, dost, komşularımıza ve belediye başkanımıza herkese teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız. Sizlerden güç alıyoruz. İleriki zamanlarda daha da güçlü olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz inşallah. Burada Konya'dan gelen yöresel ürünlerimiz Gofretimiz, lokumumuz, bisküvimiz, Mevlana şekerimiz var. Onlarda satışa sunuldu ve ikram edildi herkese. Konya'mızın ürünlerini tanıtmak için elimizden geleni yapacağız. Derneğimizde fakir fukaranın yanında olacağız. Derneğimizi açtık hemşehrilerimizin herkesin mevlüt okutması için. Derneğimizde bakıyoruz kimler muhtaç ve ihtiyacı var. Konyalıları bir araya toparlayıp herkese yardımcı olabilmek için böyle bir yola çıktık arkadaşlarla. İnşaallah sonumuz hayrola" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2024, 12:33
YORUM EKLE