Züleyha Altundal: Kazanılmış Haklarımıza Göz Diken Bir İktidar İle Mücadele Ediyoruz !.

Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi İlçe Kadın Kolları Başkanı Züleyha Altundal bugün sabah saatlerinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Haber/ Hasan Tik 

Yönetimi ile birlikte kameraların karşısına geçen Altundal yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi. "Kadına yönelik şiddet politiktir bundan tam 60 yıl önce Dominik Cumhuriyetinde yaşayan ve tarihe "Kelebekler" olarak geçen üç kız kardeş Mirabel kardeşler ülkedeki diktatörlüğe karşı direndiler, hapse atıldılar, tutuklandılar, ağır işkencelere maruz kaldılar var güçleri ile 30 yıl süren diktatörlüğe meydan okudular. 25 kasım tarihine kadar tecavüz edilip ardından öldürüldüler cansız bedenleri bir uçurumun dibinde bulundu kadınların baskıya karşı mücadelesini Mirabel kardeşleri yok ederek sindireceğini sanan diktatör onların katliamının ardından patlayan ve ülkeyi saran öfke seli ile devrildi.

Mirabel kardeşler her 25 Kasım'da kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü dolayısıyla insan hakları ve demokrasi mücadelesinin sembolü oldular.

Bütün dünyada kadınlar bu üç kız kardeşten aldığı mücadele bayrağını daha ileriye taşımak inancı ve dayanışması içinde cevadan İstanbul sözleşmesi ne kadar önemli uluslararası anlaşmaları hayata geçirilmesini sağladı bu yıl 25 Kasım pandemi koşulları gölgesinde yaşanıyor ancak hepimiz biliyoruz ki ülkemizde kadına yönelik şiddet, ayrımcılık, hak ihlali artarak devam ediyor kadınların şiddete, istismara, yoksulluğa, güvencesizliğe sıkıştırılmış hayatları yaşıyor pandemi döneminde bu sorunlar daha da büyümesi yetmezmiş gibi kazanılmış haklarımıza dahil göz diken kadınların fıtrat ve kaderler arasında sıkıştıran bir iktidar ile mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Detaylar ve metnin kalan kısmını haberimizin videosunda bulabilirsiniz.

Mercek Tv 
Sultangazi'nin Cep Televizyonu

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER