Kategoriler

İNSANLIK TARİHİNDE EŞİNE RASTLANILMAYAN, HİLE VE TUZAKLAR CEHALETİDİR 21. YÜZYIL CEHALETİ

Sakın ha!.. Cahiliye dönemini, İslam’dan önce Arap yarımadasında, asırlar evvelinde yaşanıp bittiğini düşünmeyin. Arap cahiliyeti bir takım somut putlara tapmaları, birden çok sapık ve saçma adetlere bağımlılıkları sebebiyle sade ve  basitti. Asıl cehalet bilim cehaletidir. Deneyler, araştırmalar ve teoriler geliştirmesi sebebiyle toprağa kök salmış, sistemleşmiş, çirkin, korkunç ve yıkıcı olmuştur. Yaptırım gücüne aşık, hayran, hile ve oyunlarla ulaştığı zirvelerle gururlanan, insanlığın yok edilmesine adapte olmuş, planlı sistemi hayata geçirilmiş, insanlık tarihinde eşine rastlanılmayan, hile ve tuzaklar cehaletidir 21. yüzyıl cehaleti. 


İnsan, insanlık tarihi boyunca, hiçbir zaman diliminde erişemediği, güç ve ihtişama 21. yüzyılda erişmiştir. İnsanın tabiata hakimiyeti, atom, füze, metot ve sistem çağı, daha nice insan aklının acziyete düştüğü buluş ve yenilik, idrak ettiğimiz bu Çağ’da ivme kazanmıştır. Buna rağmen iddia ediyorum. İnsanlık en büyük cahiliye devrini yaşamaktadır. Nedeni ise insanlığın; özgürlük, bağımsızlık, kardeşlik, eşitlik, demokrasi ve sosyal adalet benzeri kavramların  gölgesinde kalmış olmasıdır. Toplumların bir bölümü güç ve  ekonomik kalkınmayı islam’ın reddettiği ırkçılıkta ararken, başka bir kısmı İslam’ı, ahlak ve inancı, ilimde bilimde gelişip, ilerlemeye engel olarak görmeleri suretiyle cahillikte, cahiliye dönemi cehaletine rahmet okutacak ruh halleri sergiliyorlar. Maalesef cehalet, coğrafi bölge, durum zaman ve mekana göre şekillenen bir “cevher” olduğunu tescil etmiştir. Zahirde şekilleri değişmiş olsa bile Çağdaş barbarlıklarını doruklarda yaşıyor olmaları hepsini bir kılıyor. Cehalet aslında ilim, kalkınma, medeniyet ve ileri düzeyde üretimin karşıtı değil Allah’ı tanıma, onun hidayet yoluna girme ve Allah’ın indirdiği hükümlerle hükmetmenin karşıtı ve muhalifidir.


Nitekim Allah’ın kelamı olan Kuran-I azimüşşan asla cahiliye devri araplarının astronomiye, Fiziğe,kimyaya tıbba ve politik rejimlere yönelmedikleri için, ticari üretimde, geri kaldıkları manevi değerlerden mahrum kaldıkları için cahiliye diye ifade etmemiştir, aksine heva ve hevasatlarına uyup Allah’ın hakimiyetini red ettiklerinden dolayı cahiliye tanımını vermiştir. Kuran-I azimüşşan İslam devri arapları ve önceki dönemlerde gelmiş geçmiş bir çok medeniyeten bahseder, hepsinin ortak noktası Allah’ın çizdiği yolu bırakıp, onun indirdiği hükümlerle hükmetmeyen, uydurma bir sistem ve nefsani bir halin ikrarıdır. 21.yüzyıl cahiliye devrinin varisleri olan bütün köşe başlarını tutan makam müptelası idarecilerin, İnsanlık tarihinde sebep oldukları ızdırap, işkence, tahrip, elem ve meşakat; sapıklığın durum ve derecesine göre neticeleri ile karşı karşıya kalacaktır. Bu yüzden gerek dünyada devletler nezdinde, gerek ülkemizde, iktidara ulaşmak için zühdünü tuzak gibi kullanan, bizdenmiş gibi Görünüp, aslında hiçbir zaman bizden olmamış, nefsine kul, köle olmuş, makam ve mevki müptelası kan emici sülükleri, Allah’a ve insanlığa ihanetleri sebebiyle uyarıp, insanlığı bu nesli tükenesicelere karşı uyarmayı misyon edinmemiz gerekiyor. Bu zalimlerin İhtirasları sebebiyle insanlık,  her türlü sıkıntı, ızdırap, ayrılık, mahrumiyet içerisinde yüzmeye terk edilmiştir. Bu sebepledir ki 21. yüzyıl cehaleti insanlık tarihinde yeryüzünde görülmemiş en korkunç, en çirkin, en vahşi cehalettir. 


Dünya coğrafyasının her metre karesinden alınmış deliller ve örnekler, vesilesi ile ifşa ediyor ve uyarıyoruz, nasılki 15 asır önce Hakkın kelamı insan fıtratını kaplayan dış kabuğunu izale edip, zulmü ve karanlıkları yıktı ise, 15 asır sonrada olsa, zulme ve zalime cehennem kapılarını aralayacaktır.
Bu realite ile inancım gereği söylüyorum; kulaklar işitmekten kaçınsa bile, söylediklerimi, rabbimin bana ilham ettiklerinin boşa gitmeyeceğine inanıyorum.

Araştırmacı/Yazar
Memet Raşit KILIÇ.

Yorumlar

fatih batur 4 Yıl Önce

tebrik ederim çok güzel açıklamışsınız sizin yazılarınızı sabırsızlıkla takip ediyorum. başarılar diliyorum.

Emrullah Sarma 4 Yıl Önce

Şeyğim yüreğine sağlık maşaAllah

Kemal Ergüven 4 Yıl Önce

Sizin yazılarınız ile Sultangazi ilçesi sakinleri aydınlanıyor gerçekleri görüyorlar teşekkürler Mehmet Raşit Kılıç

Hak aşığı 4 Yıl Önce

Gönlünüze, kalmenize sağlık.

Hatice GÖNÜLTAŞ 4 Yıl Önce

21.yüzyılda yaşamış olsakta,turkiye gibi bir islam coğrafyası nda yaşamamıza ragmen hala cahiliye devrini yaşıyoruz, din ,ırk, mezhep,ayırt ediyoruz.halbuki müslüman bir ülke müslümanca yaşamamız gerek.muslumanim diyipte bulunmuş oldugu makami kendi çıkarları uğruna kullanmalari da bir başka cehalet kavramı

Tüm Yorumlar