Kategoriler

BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN DEĞİL, YILANIN BAŞI EZİLSİN

Temel amacı İslamın birleştiren gücü sayesinde, iri, diri ve güçlü toplumumuzu bencilleştirip, kendi çıkarının dışında toplumda cereyan eden her şeyin ve her kesin uğrayacağı zulme duyarsız bırakmak olan, bu şeytanca tasarlanmış, ata sözü gibi milletin sempatisine mazhar olmuş bir deyim şekli verilerek milletin dikkate almasını sağlamaktır.


“Müslümanın  imanına ve  İslamına yakışmayan bu nifak tohumu söyleyiş, İman şuuru ile de  bağdaşmaz. “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” şeklindeki nebevi uyarı ve pek çok ayet ve hadislerde verilen benzeri dersleri özümseyen kimsenin bu birlik ruhunu yok etmek için profesyonelce, kılı kırk yararcasına düşünülüp, hayata geçirilmiş düşünce zehridir.
Günümüzde bakıldığında, bu zehrin mimarları olan makam sahipler, sermaye sahipleri, üst düzey bürokratlar, Beldiye başkanları vs. İnsanı, inancı ve değerleri istismar ederek tüyü bitmemiş yetimin hakkını, ve milletin bütçelerini haksız ve hoyratça tüketip milletin sırtında habis ur halini almalarına rağmen, bu zulmün muhatabı olanlar bu zulmün kendilerini teğet geçmesi sebebiyle iman zayıflığı, gaflet, cehalet gibi nedenlerle maalesef sesiz kalarak bu zulme ortak oluyorlar. “Benim dindaşıma, benim ırktaşıma, liderime, örgütüme, kavmime, şeyhime, menfaatime dokunma da kime dokunursan dokun.” Şeklindeki basiretsiz ve utanç verici ruh haline karşı sizleri uyarmayı görev adlediyorum kardeşlerim.“Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” diye yola çıkarsak, o yılan gün gelir, bizide ısırır. 

Bizler ehli iman kimseler olarak, haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana zalime karşı olmamız icab eder. Bir topluluğa olan öfkemiz bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevletmemeli, yaşadığımız yerlerde idarecilerin işi ehline vermeleri üzere müdahil olmalıyız. Ehliyet ve liyakatin imandan önce geldiğine ihanet içerisindeki bu elitist idareci güruhuna göstermeli, rüşvetin alınıp  verilmesinin, torpil yapılmasının ve tek gayesi memleketin Müreffeh yarınlara ulaşması olan vatan evlatlarının ayaklarının kaydırılması amaçlanarak İftira edilmesinin önüne geçip, uydurdukları bu şeytani sözün tarafımızdan bir kıymet-i Harbiye’sinin bulunmadığını uygulamada göstermeliyiz.
Bu minvalde, Haydar-ı Kerrar namı ile bilinen Hz. Ali’nin “haksızlıklar karşısında susan, dilsiz şeytandır.” Şeklindeki uyarısı hayati önem arz etmektedir.

“Kişinin, kendi keyfi yerinde olduktan sonra, dünyada kıyamet kopsa, mahsuru yok. Kendisi tok olduktan sonra, kolu, komşu açlıktan ölse umrunda olmaz. Bir katil düşünün, kendisine dokunmadığı sürece, her tarafı tarumar etse, binlerce insan öldürse  asla kaale alınmaya değer görmez…”  Bu nifak tohumu sözün kullanımı bu maksada yöneliktir.

Geçen günlerde bir televizyon programında Amerika’da sosyal deney amaçlı, toplumun reflekslerini ölçmek üzere hazırlamış oldukları, bir program yayınlamışlardı. İzledim. Türkiye‘de ülkemizde her gün eşleri tarafından sebebi dikkate alınacak türden dahi değil, milletin gözünün önünde hunharaca bıçaklanarak yada kurşunlanarak  öldürüldüğü şu günlerde, Amerika’da sosyal deney amaçlı Bir erkek sokakta elindeki bir şişeyle partneri izlenimi verdiği bayanın, başına vuruyor akabinde ne mi oluyor? Bu esnada O fiile kim şahit oldu ise kadına vuran erkeği yumruklamaya başlıyor. toplamında 20 kişi denk geldi, her defasında, istisnasız her biri, kadına yapılan o eylem sebebiyle o şahsı yumrukladı.  Bizdeki gibi duyarsız kalınmadı, ne kadar güzel bir haslet, Müslümanlar  olarak bizim sahip olmamız gereken duyguları başkalarının hayatlarında tatbik ediyor olmasın insanlık namına sevindirici ancak, bizim bu insani gereklilikten geride kalmamız sebebiyle bizler için üzücü. 

Kardeşlerim unutmayalım ki, "Cesur bir kez, korkak bin kez ölür.'' O halde, cesurca, korkmadan ötekinin de acısını hissedip, iri, diri ve bir olalım. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) "Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır" buyurarak bizleri uyarıyor. Evet birbirimize daha çok sarılıp, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere izin vermemeliyiz . Sizleri Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hissiyatı ile birliğe davet ediyorum. 
"Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez."

Araştırmacı/Yazar
Memet Raşit KILIÇ…

Yorumlar