Ne Hale Düştük Biz Böyle

Evet son zamanlarda yazılı ve görsel basında çok fazla duymaya başladık malesef bu haberleri taciz, tecavüz ve daha niceleri kayboluldaktan sonra üzücü şekilde bulunan çocuklar ise cabası bu yazımda bu konuya biraz değinmek istiyorum müsadenizle.

Kadın hamile doktora giderler kontrol için öğrenirlerki bebek erkekmiş karı koca ikiside  çok mutlu öyleya erkek sonuçta daha ne olsun mutlu olmaları için en büyük sebeb bu olsa gerek peki ya bebek kız olsaydı tartışmaya bile  gerek yok amaaaan kız işte.

Derken birkaç aylık bir sürecin ardından nihayet beklenen erkek bebek dünyaya geldi ve büyümeye başladı babada ise bir gururlanma erkek evladı olduya.
Baba oğlunun pipisini amcalara  gösterdi çocuğun yerine konuşarak bak amca benim pipim var.

Kahkahalar havalarda uçuşuyor ağızlar kulaklara varmış adeta ve amcalarda bir bayram sevinci amanda aman büyümüşde amcalara pipisinimi gösteriyor öyleya dünyanın en gerekli organını olarak gördüler çünkü onu.

Derken çocuk biraz büyümeye başladı ve terledi önce çırılçıplak soydular evde, misafirlikte, mahallede böyle gezdi çünkü bu hakka sahipti çünkü onun bir pipisi vardı kız değildi o erkekti derken bebek biraz daha büyüdü sünnet olacak davullar, zurnalar, hediyeler falan.

Çocuk düşündü:
“Sanırım bu çok önemli bir organ..”
Çocuk bunu aklının en karanlık köşesine yazdı.
Üç beş güzel kız var gittikleri yerde, annesi babası dedi ki:
“Hangisini alayım oğlum sana?”
Çocuk düşündü:
“Sanırım karşı tarafa sormaksızın seçme hakkım var.”
Çocuk acıktı sofrasını varsa kız kardeşleri ve annesi hazırladı yemek bitince ise topladılar.

Çocuk düşündü:
“Sanırım kızlar/kadınlar bana hizmet etmekle yükümlü.”
Kalabalık bir yemek daveti herkes masaya sığamayacak erkekler ve yaşlılar masaya oturdu çocuğuda masaya oturtturdular annesi ve varsa ablaları yerde oturuyordu.

Çocuk düşündü:
“Sanırım önemli olan erkeklerin konforu”
Servis yapılacak önce erkeklere yemek verildi ve erkekler yardım etmedi.

Çocuk düşündü:
“Sanırım öncelikli olan erkeklerin karnının doyması.”
Çocuğun kız arkadaşı oldu bütün sülale duydu herkesin ağzı yine kulaklarında densiz bir amca sorar çocuğa “Neler yapacan bahim gızlaraa” dedi. Çocuğun anne ve babası:
“Oğlumdan iyisini mi bulacak?” dediler.

Çocuk düşündü:
“Sanırım en iyisini hak eden benim ve bu yüzden kızlara rızayla ya da rızasız istediğimi yapabilirim.”
Derken cocuk büyüdü arkadaşlarıyla dışarı çıktı gezdi eğlendi eve geç geldi paşalar gibi karşılandı kız kardeşi eve geç geldiği için azar işitirken ve üstelikde dövülürken.

Genç düşündü:
“Sanırım eve istediğim saatte girip çıkabilirim.”
Genç sokakta kavga etti, ağzı burnu kan içinde.
Annesi, babası:
“Koçum benim, helal olsun” dedi.

Genç düşündü:
“Sanırım güçlüyüm ve sorunlarımı bu şekilde halledebilirim.”

Genç büyüdü hemde çok büyüdü evet görsen koca adam oldu dersin ama nerde adam olmak bu saydıklarımızın olmasıyla olsaydı evet ozaman herkes adam ancak öyle olmuyor malesef beyler ağalar.

Şimdi kendi çapımızda ufak bir analiz yapalım eğer teferruata girersek yazımız uzarda gider şimdi. Günümüz ve yaşadığımız sorunlar içimizde bir korku ve ürperti bunları nedenmi yazıyorum çünkü benim pipisi olan bir evladım yok iyikide yokmuş diyorum bazen Rabbim bana 4 tane altından daha kıymetli kız evlat verdi ama bu defa başka sorunlar başlıyor  çünkü aramızda dolaşan sinsi ve kanı beş para etmeyen dürzüler var maalesef.

Son bir buçuk aydır haberlerde ve akşam kuşaklarında izlediğimiz haberlerin neredeyse tamamı aynı 3 yaşında kız çocuğuna tecavüz bakkala ekmek almaya giden 12 yaşındaki kıza taciz yahu biz nereye gidiyoruz Allah aşkına bukadarmı zıvanadan çıktık bukadarmı gözümüz döndü yuh bize be hemde ne yuh.

Şimdi makalenin başına bir dönüp hatırlayalım neydi o erkekti ve pipisi vardı değilmi her türlü hakka sahipti vede herşeyde öncelik hakkı onundu istediği kızı tavlayabilir istediği ile gezebilir sofrada baş köşede o oturur onun tüm istekleri yerine getirilir ve daha niceleri erkeklik sadece pipi ile olmuyor bunu anlayın artık ve gözünüzü iyi açıp evladınızı ona göre yetiştirin saygı, sevgi, edep, haya ,terbiye ,örf ,adet önce evlatlarımıza bunları öğretelim.

Aksi taktirde görüyoruz işte sonuçlarını dünyanın çivisi çıkmış 12 yaşındaki kızı taciz etmiş koca adam diyoruz ama o koca adamlarıda yine biz ve bizi yetistirenler bu hale getirmiyormu zaten neyse artık birdaha bu ve buna benzer haberleri işitmemek temennisi ile son bir uyarım olsun lütfen evlatlarımıza sahip çıkalım.
Allah’a emanet olun.....

YORUM EKLE