SEÇİME 10 GÜN KALA SULTANGAZİ

31 Mart yerel seçimlerine giderken, tüm yurtta olduğu gibi Sultangazi'de de heyecan artmaya başladı. Bir yandan İBB, bir yandan Sultangazi Belediye başkanlığınca, rakip partilerin pankartlarının söküldüğü, demokrasiye ve kardeşliğe sığmayan çirkinlikler yaşansada, mevcut belediye başkanının tekrar seçimi kazanmak için girdiği haller ise insanı tebessüm ettirmeden geçirmiyor. Aslında baktığımızda komik görünse de bu tür davranışlar, kendisinin trajikomik bir vaka olduğu sarih bir gerçektir.

Kameralar önünde çekilen video içeriklerinde “mış” gibi samimi olmayan, ama samimi görünmeye çalışan sayın Dursun’un trajikomik halleri olsa da, hâlâ seçmen nezninde bir karşılığı vardır. Ama bu karşılık şahsına değil gölgelerinde siyaset yaptıkları Cumhurbaşkanınadır. Bu aslında tüm il ve ilçelerde böyledir. Sanki sayın Cumhurbaşkanımız tüm il ve ilçelerde belediye başkan adayıymış gibi bir hava var.

Bu arada Cumhuriyet Halk Partisinin Sultangazi’de ki etkili seçim kampanyası da gözden kaçırılmamalıdır. Sayın Ferhat Epözdemir’in karşı atağı belkide Sultangazi'de Cumhuriyet Halk Partisinin oylarını büyük ölçüde arttıracaktır.

Cumhuriyet Halk Partisi ve Ak Parti arasında ki Sultangazi çekişmesi bir üst perdeye yükselirken, Yeniden Refah Partisi Sultangazi Belediye Başkan Adayı sayın Yasin Kul’un sahadaki etkili çalışması ve ekibinin gece gündüz demeden ortaya koyduğu insanüstü mücadele Sultangazililer de inanılmaz bir karşılık bulmaktadır. Belkide tüm Türkiye'de olduğu gibi, Yeniden Refah Partisi Sultangazi'de de sürpriz bir çıkış yapacaktır. Ne kadar Ak Parti parti Sultangazi'de belediyeyi yeniden kazanır diye bir hava oluşsa da, sahadaki gerçekler sayın Yasin Kul ve Yeniden Refah Partisini bir adım öne çıkartmaktadır.

Şuan ki Sultangazi gözlemlerim bu şekilde iken, son 10 gün, yani son düzlükte ne olur kestirmek biraz güç olsa da, 31 Mart mart yerel seçimlerinin Türkiye’de Ak Parti'ye kâbus olacağı sarih bir gerçektir. Belki yine birçok belediyeyi alacaktır ama eski oylarını alamayacaklardır.

Şimdilik bu kadarı yeterlidir değerli okurlarım. Seçimlerden sonra kapsamlı bir analiz yaparak sizlere görüşlerimi aktaracağım.

Saygılarımla...

YORUM EKLE