Sınav Var Sınav

Kaç kişinin  evinde şu an üniversiteye hazırlanan genç var ve dün akşamdan beri ne durumdalar bu gençler ?

Koronavirüs denilen illet sırasında yaşadıklarımız gençlerin çok canını yaktı bilmem farkındamısınız . Onlar henüz onsekizinde  ondokuzunda  pırıl pırıl gençler bu illette de psikolojik  olarak  bizden daha dayanıklı olduğunu söyleyebilirim  tabiki kimse böyle olsun istemiyordu pat diye okulları kapandı arkadaşlarından öğretmenlerinden okullarından kopup bir anda kolları kanatları kırılıverdi.

Ardından alınan önlemler, sokağa çıkma yasakları, pek çoğu yakınını kaybetti , yada ailesinden  bu illete yakalananlar oldu. Koronovirüsün yarattığı  evdeki ekonomik sıkıntılar derken bu gençlerimizin psikolojisi iyice bozuldu .Bu arada birde yks denilen onların geleceğine yön verecek bir sınav var .  Böyle sıkıntılı bir sürecin içinde öğrencinin sınava girmesi  zaten tam bir muamma iken  bitmeyen konular çözülemeyen denklemler var iken  pat sınavlar önce  Temmuz ayına ötelendi hadi dün akşam tekrar bir ay  öne çekildi .Bu gençler bizim geleceğimiz ve bu gençler lise giriş sınavına hazırlanırkende  bir darbe yemişlerdi tam sınava hazırlandıkları yıl dershaneleri kapatılmış ve sınav sistemi değişmişti hatırlatmak isterim.. 


 Umut hırsızlığı diyorum ben buna sınav süresini 135 dakikadan 165 dakikaya çekerek bu gençlerin emeklerini gözardı etmek mümkün değil. Ben çok merak ediyorum bu sınav tarihine karar veren devlet büyüklerimizin kaç tanesinin evinde  yada çevresinde bu  sınava hazırlanan genç var dün geceden beri milyonlarca twit atılmış #yks tarihime dokunma# diye bunları devlet büyüklerimiz okumuştur diye düşünüyorum. 


Ben bunları niyemi yazıyorum dün geceden beri  boynu bükülmüş ,hayalleri yıkılmış çaresiz kalmış,gözlerindeki ışıltı yerini hüzün almış  onsekizinde, ondokuzunda   sınava girecek ikibuçuk milyon  çaresiz gencin  annesi  adına biz çocuklarımızı kolay yetiştirmiyoruz  onların gözlerindeki hüzün bizim yüreğimizi yakıyor ..
Unutulmamamlıdır ki bu gençler ilk seçimlerde oy kullanacaklar gençler unutmaz ….


 RECEBİYE ÇATAK SEZER

YORUM EKLE