Sitemliyim Türkiyem

Merhaba kıymetli dostlar.

Bu ayki yazımda ülkemizin sos yo-kültürel ve bazı psikolojik ve ahlaki konularını ele 
alacağım. Öncelikle bu vatanın siz kahramanlarını sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
Uzun zamandır kalabalıkların içindeyim. Bu zaman süresince sizleri dinledim, sohbet ettim, kimi zaman kulak misafiri oldum. Bazen bir toplu ulaşım aracında, bazen bir kıraathanede, bazen bir kafede, bazen bir etkinlikte sizleri dinledim. Biraz sonra aşağıda anlatacaklarım yapmış olduğum analizin sonuçları olarak kendi mide sizin bir parçanız sayarak sitemli olduğumu anlatmaya çalışacağım.

Nede güzel demiş Mevlana; Ya olduğun gibi görün, yada göründüğün gibi ol. Bu söz bizlere yaşadığımız çağda bir şeyler ifade etmiyorsa vay halimize. Kıymetli dostlarım kişiliklerimiz, karakterimiz ve şahsiyetimiz bilinmelidir ki bizi insan kılan en büyük etkendir. İnsan Sadece etten ve kemikten değildir. İnsan ruhuyla vardır ve duyguları olan bir varlıktır. Kin, nefret, öfke, sevinç, huzur, mutluluk, sevgi, saygı, vicdan, hüzün, acı, bunlarla birlikte insan bir 
bütündür. Yoksa bir robottan farkımız kalır mıydı.?
Bir an düşünelim. Biz ne zamandan beridir başkalarının zorlu zamanlarında onların çekmiş olduğu acıların üzerine egomuzu tatmin etmek için acılar üzerinden mutluluklar ürettik.?


Soruyorum sizlere biz hangi ara yaşanmış kötü olayları ve insan olan herkesin tasvip etmeyeceği suçlar üzerine kahramanlıklar ürettik.?
Biz ne zamandan beridir başkalarının yaşamış olduğu iyi veya kötü olayları kendimiz yaşamışız gibi gösterip anlatmaya başladık.?
Bizi bu tuzağa çeken nefsimiz değil de nedir.?
Bizi biz yapan değerlerimizi ne zamandan beridir terk ettik.? Gelin birlikte cevaplayalım. Gelin birlikte davranış bozukluklarımızı bir kez daha gözden geçirelim. Aksi taktirde yozlaşmış bir toplum ve altı dinamitlenmiş patlamaya hazır, kendi içinde kavgalı, tahammülsüz, bir 
birini çekemeyen düşmanlaştırılmış nefret üzerine kurulu bir hal alırız. Bunun tıpkısını yaşamamak için gelin nefreti değil, sevgiyi, tahammülsüzlüğü değil, saygıyı, hüznü acıyı değil, mutluluk ve sevinci yeşertelim. Gelin mutlu yarınların, kutlu yolcuğunda yalın ayak birlikte yürüyelim. Ötekileştirmeden, Birleştirelim ve hep birlikte büyük mutlu, huzurlu Türkiye’yi inşa edelim. 

Saygılarımla.

YORUM EKLE