Şu Ara Herkese Lazım Olan Tek Şey Sabır

Sabır ..  yüce yaradanın doksandokuz isminden biridir  ve mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’de  pekçok ayette de insanların sabretmeleri yazılmaktadır .
 Şu an  yaşadığımız  tüm dünyanın başında bela  olan korona denilen nalet bir virüs.
 Belirsiz ve sıkıntılı  günleri atlatmak için  hepimizin,  ihtiyacı olan tek şeyde  sabır..   Wuhan denilen çoğumuzun  adını bile  duymadığımız  küçük bir kasabada, başlayıp dünyanın heryerini  kasıp kavuran bu salgın,hepimizin çok canı yanıyor  , üzülüyoruz ,sevdiklerimizi toprağa veriyoruz son bir veda bile edemeden. 
Ne kadar  kötü günler geçiriyoruz   peki ne yapmamız lazım ? 
 Böyle bir felaket  varsa buda şuan yaşamımızın bir gerçeği ise çok zorda olsa bu gerçeği    önce kabullenip, sonra çözümü yönünde çaba sarfetmemiz  ve uzmanların  bizlere söyledikleri tedbirleri  uygulayarak,  sabırla  sonucunu beklememiz gerekiyor. Yani sabır, biraz zor belki ama  tedbirleri elden bırakmadan, evlerimizde kalarak , illa dışarı çıkmamız gerekiyorsa mutlaka maskemizle ,eldivenimizle  takarak dışarı  çıkmak  , çok kalabalık ortamlara girmeden geçecektir bu   süreç   her kötü şeyin geçtiği gibi.
 Ne kadar çok şeyi özledik değilmi?
Sevdiklerimizle bir kahve içmeyi , bir çiçeği koklamayı,
 dost sohbetini , özgürce   yürümeyi ,çocuklarımızı sımsıkı  kucaklamayı  ve daha pek çok şeyi …...
Sabretmenin  değerini  yaşayacağımız gelecek olan o güzel   günler dileğiyle şükür ve umutla sabrı bütünleştiren Mevlana’nın sözleriyle bitirelim  yazımızı  

“Üzülme! Dert etme can! Görebiliyorsan, dokunabiliyorsan, nefes alabiliyorsan, yürüyebiliyorsan, ne mutlu sana! Elinde olmayanları söyleme bana, elinde olanlardan bahset can! ÜzüIme! GeceIer hep kimsesiz mi geçecek? GidenIer dönmeyecek mi? Yitirdiğin her ne ise; bir bakarsın yağmurlu bir gecede veya bir bahar sabahında karşına çıkmış. Bil ki, güzellikIer de var bu hayatta, “gelgit” Ierin oImadığı bir hayat düşünebiIir misin?Hüzün oIgunIaştırır, kaybetmek sabrı öğretir” 

RECEBİYE ÇATAK SEZER   16.04.2020

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sogul Saka
Sogul Saka - 4 yıl Önce

Yuregine saglik, cok guzel bir yazi olnus, Yakup (as) in soyledigi gibi hepimize dusen guzel bir sabir, Allah'a emanet ...