Ak Parti İstanbul İl Başkanlığına Süpriz İsim !.

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığına Süpriz İsim !.

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da bir çok Ak Partili ilçe başkanının görevlerine son verilerek yerlerine farklı isimler atanacağını ve bazı ilçelerde ise değişiklik ön görülmediğini siz değerli okuyucularımız ile paylaşmıştık.

Tahminlerimiz doğru çıkar iken diğer yandan ise Sultangazi İlçe başkanı Süleyman Yiğitoğlu'nun görevine devam etme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmiş aynı zamanda il başkanı Bayram Şenocak'ın ise görevine son  verilerek yerine getirilecek muhtemel iki ismi yine sizlerle paylaşarak Fazlı Kılıç ve Metin Külünk'ün ismini duyurmuştuk.

Ancak gelişen sondakika haberi ile bu defa süpriz bir isim olarak Ömer Bolat'ın Ak Parti İstanbul İl Başkanlığına getirilme ihtimaline neredeyse kesin diyebiliriz keza Ak Parti siyaset kulislerinde konuşulan isim olarak Bolat'ın ismi sıkça anılmaya başlandı edindiğimiz bilgiye göre Ömer Bolat ile görüşülerek kendisine il başkanlığı görevi teklif edildiği ve düşünmek için süre istediği öğrenildi.

Peki Ömer Bolat kimdir ?.

19 Nisan 2008 tarihinde yapılan Genel Kurul'da MÜSİAD Genel Başkanlık görevini devrettikten sonra, MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti (YİH) üyeliğine seçildi. Bunun yanında, 2006 2008 yılları arasında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu üyesi olarak görev yaptı.

Ak Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı olarak siyasi çalışmalarını sürdüren Doç. Dr. Ömer, Bolat, bu görevinin yanı sıra İstanbul Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi, Uluslar arası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) Kurucular Kurulu Üyesi, İktisadi Girişim ve İş Ahlâkı Derneği (İGİAD) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Sabahattin Zaim Araştırma Merkezi (SEZAM) İstişare Kurulu Üyesi olarak gönüllü teşekküllerde görev yapmaktadır.

Özel sektörde Mayıs 2000'den bu yana Albayrak Şirketler Grubu'nda Genel Koordinatör olarak iş hayatını sürdürmektedir. Yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda seminer, kurs ve sempozyumlara katılmıştır. 30 kadar rapor, kitap ve 110 civarında makalesi ile 2007 yılında Küre Yayınları tarafından Medeniyet İdeali isimli bir kitabı yayınlandı. İngilizce ve Almanca biliyor. Evli ve iki çocuk babasıdır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER