Anka Sürücü Kursu'ndan Aşure İkramı

Anka Sürücü Kursu'ndan Aşure İkramı

Haber/ Hasan Tik 

Muharrem ayının içerisinde bulunmuş olduğumuz şu günlerde İslam aleminin en güzel geleneklerinden birisi olan bolluk, bereket  ve paylaşmanında sembollerinden olan Aşure yemeği özellikle belediyeler tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında vede vatandaşlar tarafından yapılarak komşulara ikram edilirken yüz yıllardır sürdürülen bu gelenek son yıllarda ise daha çok talep görmeye ve uygulanmaya başlandı.

Geçtiğimiz hafta sonu Sultangazi Belediye başkanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi Ve Şehitler meydanında düzenlenen etkinlikte belediye başkanı Av. Abdurrahman Dursun Kendi elleri ile Sultangazi'li vatandaşlara Aşure ikram etmişti.

Sultangazi'nin birçok noktasında özellikle Sivil toplum kuruluşlarıda Aşure ikramında bulunurken ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren Anka Sürücü Kursu'da haftasonu Esentepe bölgesinde düzenlenen direksiyon sınavında adaylara ve vatandaşlara Aşure İkramı gerçekleştirdi. Ardından kurum müdürü Namık Kemal Yurdakul yaptığı açıklamada "İslam aleminin en güzel geleneklerinden birisi olan ve aynı zamanda bolluk, bereket ve paylaşmanında sembollerinden birisi olan Muharrem ayının içerisinde bulunmaktayız dolayısı ile bizlerde Anka Sürücü Kursu ailesi olarak bu manevi duyguyu adaylarımız ve vatandaşlarımız ile paylaşmak istedik ve bugün sınav alanımızda Aşure dağıtımı gerçekleştirdik    inşaallah Allah nasip eder ise bunu gelenek haline getirerek hersene düzenlemeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2019, 21:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER