Corona Sultangazi'de Yeniden Hortladı Tam 17 Kişi Birden !..

Corona Sultangazi'de Yeniden Hortladı Tam 17 Kişi Birden !..

Haber/ Hasan Tik

Corona virüsünün ülkemize ilk giriş yaptığı günlerde Sultangazi'de görülen ilk vakayı ve yine aynı şekilde Sultangazi'de ilk koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşı MERCEK TV olarak siz değerli okurlarımıza duyurmuştuk.

Pandemi sürecinin en yoğun olduğu günlerde yapmış olduğumuz canlı yayınlar ile hep uzmanlarında belirtmiş olduğu gibi maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi konusunda uyarılarımızı yapmıştık.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da yapmış olduğu açıklama doğrultusunda son günlerde malesef ki vaka sayılarında hissedilir şekilde artış görülmeye başlandı yaklaşık 536 bin nüfusa sahip Sultangazi ilçemizde de vaka sayılarında ciddi artışlar olduğu görülmeye başlandı.

Özellikle işçi kesiminin yoğun olduğu Sultangazi'de pandemi sürecinde birçok işyeri virüs nedeni ile kapatılmış birçok vatandaşımız işinden olmuştu yeni normal sürece geçişte beraber henüz kapanan tüm işyerleri açılmış olmasa da özellikle sultangazi'nin geçim kaynaklarından biri olan tekstil atölyelerinde çarklar yeniden dönmeye başlamıştı.

Ancak yapılan uyarıları dikkate almamız nedeniyle açılan işyerleri yeniden tek tek kapanmaya başladı özellikle son 2 haftadır Sultangazi'de bazı işyerlerinin ya kapasiteyi düşürdüğünü ya da bir süreliğine kepenk vurduğunu duymuştuk fakat son gelen haber ise tüyler ürpertici.

Önceki gün Uğurmumcu mahallesi'nde faaliyet gösteren ve yaklaşık 200 kişinin çalıştığı Tekstil atölyesinde 17 çalışanın covid-19 testinin pozitif çıkması nedeni ile işyeri yeniden kapatılmak zorunda kaldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER