Gazi Cemevi başkanı Hıdır Karataş hakkında atılan iftiralara sert cevap verdi.

Gazi Cemevi başkanı Hıdır Karataş geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden aleyhine atılan ve aslı olmayan iftiralara yönelik önceki gün düzenlediği basın toplantısında gazetecilere bilgi vererek hakkında yazılanlara sert tepki gösterdi.

Karataş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

"Kıymetli arkadaşlar yaklaşık 4 yıldır Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı Cemevi başkanlığını yürütüyorum şuan 2. dönemimizde mütevellimizin vermiş olduğu yetki ile görevimizi icra ediyoruz. İki dönemdir bize yetki veren canlarımıza layık olabilmenin gururunu yaşıyoruz. Geldiğimiz günden itibaren inanç merkezimizin gerek ibadet hizmetleri, gerekse sosyal alanda hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz ilk olarak inanç meclisimizi hayata geçirdik, akabinde gençlik ve kadın meclisimizi oluşturduk, eğitim komisyonumuzu, sağlık komisyonumuzu, demokratik kitle esnaf ve sivil toplum dayanışma komisyonumuzu oluşturduk.

Öncelikle geldiğimiz günden itibaren kurumumuza müracaat eden yaklaşık 450'ye yakın üniversiteli gençlerimize burs verdik, eğitim komisyonumuz ile beraber okullarımızı gezdik, öğrencilerimizin finansal anlamda ne gibi sorunları var noktasında çalışmalar yürüttük, okul müdürlerimizi, idare heyetlerini, Cem evimize davet edip toplantılar yaptık ve okul aile birliklerini cemevinde mihman ettik" ifadelerini kullandı.

Karataş, sosyal medya üzerinden aleyhine atılan iftiralara yönelik ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

"Değerli arkadaşlar son günlerde gerek kurumumuza, gerekse şahsıma yönelik çapsız, seviyesiz iftiralar ve aslı olmayan yalan yanlış şeyler (SULTANGAZİ BİRLİK) facebook sayfasından servis edilmeye çalışılıyor bizler bunları çok iyi biliyoruz bunlar ahlaki değerlerden yoksun siyasal, kültür ve arları olmayan birer tetikçiler, yaşamlarında hiçbir üretimi olmayan ne yaptıkları belli olmayan insanlar tehdit ve şantajla sindirmeye çalışan ayıplı kimliklere sahip olan trollerdir.

Tabii bunların arkalarındakileride çok iyi biliyoruz kurumumuzun toplumsal çalışmalarına daima engel olmak için ellerinden gelenleri yapıyorlar sevgili arkadaşlar bu zihniyet ve anlayış yıllardır şahsımla ilgili gerekli yalan, iftira ve sahtekarca ithamlarda bulundu ben buradayım iki dönemdir halkım beni buraya layık gördü.

Onurumla, inancımla, ahlakımla, yaşam biçimim ve bütün dürüstlüğüm ile buradayım ve burada olacağım son günlerde ar düşkünleri yalanlarına bir yenisini daha eklediler HDP' den istifa edip CHP Eyüp ilçesine üyelik kaydımı yaptığım yönünde. Değerli canlar bizler göreve geldiğimiz gün inanç kurumunuzda şunu söylemiştik bizler siyasetimizi kurumumuza koymayacağız kurumumuzu tamamen inancımız reel politiğiyle ve iştahatımız ve hukukumuzun kuralları doğrultusunda yöneteceğiz şahsım ve yönetimim herkese eşit mesafede durarak hünkarımızın dediği gibi 72 millete aynı nazardan bakan düsturu renk, dil, coğrafya ayrımı yapmadan herkesi can bildik ve bilmede devam edeceğiz.

Bunları şundan dolayı söylüyorum ve sizlerle paylaşıyorum bu ar düşkünleri o günlerdede bu çapsız propagandaları yapıyorlardı dolayısıyla perde arkasındaki ahlaki toplumsal ve insani düşkünleri ıspata davet ediyorum gerçi sizler yaşamınızda hiçbir zaman doğruluktan, dürüstlükten ve gerçeklerden bir damla almadınız alamayacaksınız sonuç olarak sevgili canlar amacımız bu seviyesiz, kifayetsiz, ar düşgünlerini muhatap almak değil, bunların seviyesine düşmek değildir gayemiz bizleri arayan canlara bunların doğru olmadığını yalan ve iftiralar olduğunu duyurmaktır hepimizin hak Muhammed Ali yardımcısı Hızır yoldaşı olsun Aşk ile" diyerek sözlerini bitirdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2021, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER