Halkın Başkanı Murat Poyraz Deprem Sonrası Yine Halkın Yanındaydı

Halkın Başkanı Murat Poyraz Deprem Sonrası Yine Halkın Yanındaydı

CHP Sultangazi ilçe başkanı göreve geldiği günden beri, ilçemizde yaşanan her sorunun takipçisi olarak,  her zaman halkın yanında olmayı  kendine görev edinmiştir.


İstanbul'da yaşanan depremden dolayı  tekrar tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tabiki deprem kelimesini  duyduğumuzda tüylerimiz ürperiyor ve panik oluyoruz. Neyseki korkulanın olmaması hepimizi sevindirdi. Depremden sonra İstanbul genelinde olduğu gibi ilçemizde de yapılan incelemeler sonucunda bazı mahallelerimizde, can ve mal kaybına sebebiyet vermeyen hasarların olduğu tespit edilmiştir. Yetkililerden ve sayın kaymakamımızdan aldığımız ve yerinde incelediğimiz bilgiler doğrultusunda, ilçemizde 75. Yıl Mahallesinde bulunan İstiklal İlköğretim Okulunda çatlaklar meydan gelmiştir. Önlem amaçlı İstiklal İlköretim Okulunda eğitime ara verilerek,  okulumuzun öğrencileri yakındaki okullara yerleştirilerek, çocuklarımızın can güvenliği sağlanmıştır. Aynı zamanda ilçemiz genelinde 8 binada hasar kaydı yapılarak, binalar boşaltılmıştır. Bu 8 binalarda  yaşayan 50 ailemizin,  200 ferdinin bir kısmı akrabalarının yanına yerleştirilmiş. Bir kısmı ise Gazi Mahallesinde bulunan Turizim Meslek Lisenin Uygulamalı Oteline yerleştirilmiştir.
Okulun boşaltılmasından dolayı velilerimiz tabiki haklı olarak bir panik içerisindeler. Ayrıca çocukların çevre okullara yerleştirilmesinden dolayı aynı okulda birden fazla öğrencisi olan ailelerimizin ulaşım sorunu doğmuştur. Dolayısıyla  velilerimizin ve öğrencilerimizin  bu mağduriyetini giderecek çalışmaların ve planlamaların yapılması, en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın, güvenli ve mutlu bir şekilde okullarına gitmesi hepimizin temennisidir. İstiklal İlköğretim Okulumuzda daha önceden de güçlendirme çalışması yapıldığından dolayı,  ikinci bir güçlendirme yapılabileceği düşüncesi  velilerimiz tarafından tepkiyle karşılanmıştır.

Velilerimiz, güçlendirme yerine okulun tamamen yıkılıp yeniden yapılmasını talep etmektedirler. İlçe kaymakamımızdan aldığımız bilgiye göre, bu aşamada henüz alınmış bir karar yok. Çevre ve Şehircilik  Bakanlığının vereceği teknik raporlar sonucunda, okulumuzun akıbeti ile ilgili bir karar alınacaktır. Bu aşamada bizlerde, velilemizin yanında olacağız. Çocuklarımızın ve velilerimizin mağduriyetlerin en sağlıklı şekilde çözülmesi  için elimizden gelen tüm desteği vereceğiz ve konunun takipçisi olacağız, bir çocuğumuzun bile burnunun kanasanına sebebiyet verilmemesi için gayret göstereceğiz. İlk günden beri  bu durumu titizlikle tapik ediyoruz, velilerimizle  irtibat halindeyiz, talep ve isteklerini gerekli kurumlarımıza ilettik, doğru olanın yapılması ve sağlıklı bir kararın alınması için önceden söylediğim gibi bu durumun takipçisi olacağız.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER