Hem Parasını Öde Hemde Reklamını Yap Oh Ne Güzel

Hem Parasını Öde Hemde Reklamını Yap Oh Ne Güzel

Ücretli poşet uygulaması 1 Ocak 2019 itibari ile tüm yurtta eş zamanlı olarak başladı ancak durumdan habersiz olan bazı vatandaşlar alışveriş yapmaya çıkınca karşılaştıkları bu durum ve ücretli poşet uygulaması nedeni ile şaşkına döndüler.

1 Ocak’ta başlayan uygulama kapsamında bazı zincir marketlerde üzerlerine barkod konulan poşetler kasalarda okutulurken eski poşetleri bitirmeye çalışan bazı marketlerde ise barkod ayrı yer alıyor.

Marketlerde ücretli olarak verilen poşetleri almak zorunda kalan vatandaşlar markaların ücretsiz reklam aracı konumunda oluyor. Bu durum vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanıyor.

Bazı vatandaşlar ücret vererek aldıkları reklam poşeti ile markaların reklamını yapmak istemiyor. Poşet uygulamasının doğal yaşam alanlarımız için faydalı olduğunu düşünen tüketiciler, ücretli poşetlerin üzerinde markaların reklamının olmasını istemiyor. Ayrıca kasa görevlilerinin müştetilere direk olarak poşet istiyormusunuz sorusu yanıltıcı  olabiliyor. Bu duruma evet diyen müşteriler poşetlerin paralı olduğunu unutarak 25 kuruş her poşet için fazla para ödemek zorunda kalıyor. Kasa görevlilerinin poşetlerin önce ücretli olduğunu söyleyip daha sonra istiyor musunuz sorusunu yöneltmeleri gerekiyor.

Vatandaşlar yetkililerden ücretli olarak verilen poşetlerin üzerindeki reklam ve marka isimlerinin kaldırılmasını istiyor.

Hasan Tik

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2019, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER