HÜSEYİN ERSU ORTAOKULU BAŞARILI ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR 

HÜSEYİN ERSU ORTAOKULU BAŞARILI ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR 

Haber/ Hasan Tik 

Sultangazi İlçemizin başarılı okullarından olan ve yaptığı çalışmalar ile adından sıkça söz ettiren Hüseyin Ersu Ortaokulu yürüttüğü başarılı çalışmalarına her geçen gün bir yenisini daha ekleyerek projelerini sürdürmeye devam ediyor.

ERASMUS PLUS PROGRAMI OKULLAR ARASI DEĞİŞİM ORTAKLIKLARI (KA229) (2018-2020)
Projenin Adı: INCLUSIVE STRATEGIES (Kapsayıcı Stratejiler) prosini hayata geçiren ve okul tarihinde bir ilk olan Erasmus+ projesi Sultangazi'de gerçekleştiriyor.

Ulusal Ajansı ile imzaladığı sözleşme ile projenin koordinatörlüğünü yapmakta olan okul müdürü Ahmet Bahçe önderliğindeki projenin diğer ortakları ise Polonyadan Zespol Szkol Ogolnoksztalcacych im. Wladyslawa Jagielly w Lodygowicach, Romanyadan Centrul Scolar de Educatıe Incluzıva Turnu Rosu, Portekizden  Agrupamento de Escolas Vieira de Araújo okulları olurken projenin hedefi ise iyi uygulamaların değişimi.

Bu kapsamda her ülkeye öğrenci ve öğretmen hareketliliği sağlanması planlanan projenin koordinatörü olan ilçemiz okullarından Hüseyin Ersu Ortaokulunda geçtiğimiz günlerde planlama ve görev dağılımı toplantısı gerçekleştirildi.

Avrupanın 3 ülkesinden gelen okul müdürleri ve öğretmenleri okulun iyi uygulamalarını yerinde gözlemleyerek dezavantajlı öğrenciler için yapılan iyi uygulamaları çok beğendiklerini ifade ettiler.

Ardından okul müdürleri İlçe Kaymakamımız sayın Uğur Kalkar’ı ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın İbrahim Demir’i makamlarında ziyaret ederek ülkeleri hakkında bilgiler verdiler.

Hüseyin Ersu Ortaokulunda gerçekleştirilen INCLUSIVE STRATEGIES projesinin ilk toplantısında ülkemizi temsil eden Hüseyin Ersu Ortaokulu ve proje ortakları ülke sunumlarının ardından okul sunumlarını gerçekleştirdiler ve bilgi aktarımında bulunan ortaklar projenin iki yıl boyunca hangi eksende ilerleyeceğini belirleyerek okulun ana sınıfı, özel eğitim sınıfları, spor salonu ve sınıflarını gezen Avrupalı eğitimciler okul ve ülkemizin eğitim sistemi hakkında fikir edindiler ayrıca okul yönetimi tarafından yabancı misafirlere Türkiye'nin eşsiz lezzetlerinden oluşan yöresel yemeklerden ikram ederek Türk kültürü örf ve adetleri hakkında bilgiler verdiler.

Hareketliliğin ilerleyen günlerinde Avrupalı misafirler ilçemiz ve şehrimiz hakkında bilgi edinmek için program dahilinde tarihi ve turistlik yerleri ev sahibi okulumuz Hüseyin Ersu Ortaokulu rehberliğinde dolaştılar.

Ülkemizi ve konuk severliğimizi çok beğendiklerini dile getiren Avrupalı eğitimciler projenin amacına ulaşması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler. 

Proje kapsamında yapılacak aktiviteler ise şu şekilde;

* Kısa süreli ortak personel eğitimi etkinlikleri,
* İşbirlikli öğrenme,
* Öğrenci gruplarının kısa süreli değişimi,
* Ev sahibi ve davetli katılımcılar birlikte çalışacak ve ev sahibi okul tarafından hazırlanmış olan programı uygulayacak
* Proje tabanlı öğrenme,
* Davet edilen öğrencilerin müzikal hazırlaması,
* Kişiselleştirme,
* Ortak ülkelerin halk oyunlarını sergilemesi şeklinde.

MERCEK TV olarak bilgi edindiğimiz okul Müdürü Ahmet Bahçe, projenin her aşamasında kendilerine destek veren yol gösteren ilçe Kaymakamımız Uğur Kalkar’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Demir’e teşekkürlerini iletti Bahçe' bundan sonra ilk hareketlilik olarak Polonya’nın Lodygowicach şehrinde bulunan Zespol Szkol Ogolnoksztalcacych im. Wladyslawa Jagielly w Lodygowicach okuluna gerçekleştirileceğini ifade ederken aynı zamanda ilçemizin okulu Hüseyin Ersu Ortaokulu bu harekeliliğe 9 öğrenci ve 3 öğretmen ile katılacağını projenin devamı ve gerçekleştirilen çalışmalar hakkında daha fazla bilgi almak için ise projenin internet sitesi olan  ( http://www.inclusivestrategies.org/en/ ) adresinden takip edilebileceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2019, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER