HÜSEYİN ERSU ORTAOKULU’NDAN AVRUPA’YA ERASMUS PROJE HAREKETLİLİĞİ

HÜSEYİN ERSU ORTAOKULU’NDAN AVRUPA’YA ERASMUS PROJE HAREKETLİLİĞİ

İlçemizin başarılarıyla adından söz ettiren okulu Hüseyin Ersu Ortaokulu koordinatör olarak başladıkları Erasmus+ projesine devam ediyor. Daha önce proje ortaklarını ülkemizde ağırlayan okul, 26 Mayıs – 01 Haziran Tarihleri arasında Polonya hareketliliği ve 06-12 Ekim tarihleri arasında Romanya Hareketliliğini başarı ile tamamlayarak yurda döndü. 

Konuşmak için bizleri misafir eden Okul Müdürü Ahmet BAHÇE, Proje sorumlu öğretmeni Şura Dilek ATA ve öğrencilerinden gözünden ERASMUS gezilerini sizlerle paylaşacağız.

Okul Müdürü Ahmet BAHÇE proje çalışmalarının yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmalarına başladı. İlk Erasmus+ projesi deneyimi olduğu için okul olarak heyecan ve gurur duyduklarını ifade etti. Her yeni ülke okul olarak ufkumuzun genişlemesine vesile olmaktadır dedi. Gittiğimiz ülkelerde eğitim-öğretim ve diğer faaliyetlerle ilgili ayrıntılı gözlem yapma şansı bulduklarını ifade etti. Ülkemizdeki örnek uygulamaları paydaş okullar ile paylaşma fırsatı bulduklarını söyledi. Öğrencilerin de farklı kültürler ile kaynaştıklarını ve yeni deneyimler kazandıklarını ifade etti.İkinci olarak proje sorumlusu öğretmen Şura Dilek ATA başta okul müdürümüz Ahmet BAHÇE ve okul yöneticilerine proje sürecindeki desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini ifade etti.  Öğrencilerin farklı kültürle etkileşimi sonunda dünyaya farklı bir pencereden bakmaya başladıklarını ifade etti. Diğer ülkelerdeki öğrencilerin eğitim sistemi ve kültürel yapıları ile ilgili bilgi sahibi olduklarını görmenin kendisi mutlu ettiğini söyledi.Proje sürecine dâhil olan 24 öğrenci olduğunu öğrendikten sonra öğrencilerin genel görüşlerine başvurduğumuzda mutluluklarının gözlerinden okuduğumuzu öncelikle belirtmek istiyoruz. Bizlerde geleceğimizin teminatı olan gençlerin gözlerindeki mutluğunu gördüğümüzde ilçemizdeki eğitimcilerle tekrar gurur duyduğumuzu ifade ederek sizlere öğrencilerin söylediklerini aktarmaya başlayalım. Polonya gezisine katılan öğrenciler ekip olarak bir mülakat sürecinden geçtikten sonra ülkemizi temsil etme şansı buldukları için memnuniyetlerini ifade etti.  Gittiğimiz ülkelerde öğrencilerin fiziki olarak nasıl eğitim aldıklarını ve kültürlerini tanıma şansı bulduklarını ifade etti. Diğer ülkelerin öğrencileriyle beraber kültürel ve sanatsal etkinlikler sergilediklerini söylediler. Öğrenciler ilk defa ailelerinden bir hafta uzak kaldıkları için özlem duyduklarını ifade etti. Bu özlemi proje kapsamında yapılan etkinliklerin ve öğretmenlerimizin sayesinde çok iyi atlattıklarını da sözlerine eklediler. Damak tadımız farklı olduğu için yemeklerine alışma sürecinin sorun olduğunu paylaştılar.Romanya hareketliği için görüşlerine başvurduğumuz öğrenciler, ilk hareketlilikten sonra ikinci hareketlikte yer almak için öğrenciler olarak yoğun bir şekilde proje sürecine katılmaya çalıştıklarını ifade ettiler. İkinci hareketlilik olan Romanya hareketliliğinde eğitsel etkinlikler yaptıklarını söylediler. Erasmus +projesi için gittiğimiz Sibiu şehrindeki doğal güzellikleri keşfetme şansı bulduklarını ifade ettiler. 

Son olarak Okul Müdürü Ahmet BAHÇE ve proje sorumlu öğretmeni Şura Dilek ATA son hareketlilik olan Portekiz için çalışmaların hızla devam ettiğini öğrenci belirleme çalışması ve yapılacak etkinliklerin planlamasının yapıldığını söyledi. Ayrıca her şeyden önemlisi çalışmalarımızın yapılmasındaki desteklerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim DEMİR ve İlçe Kaymakamımız Uğur KALKAR’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2020, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER