Kardeşlik Köprüsü Diyarbakır’dan İstanbul’a  Yola Çıktı!

Kardeşlik Köprüsü Diyarbakır’dan İstanbul’a  Yola Çıktı!

Din Görevliler Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) ve Medrese Alimleri Vakfı  (MEDAV) tarafından organize edilen medrese alimleri ile İstanbul’da ki din görevlileri arasında kardeşlik bağının güçlendirilmesini amaçlayan ‘Kardeşlik Köprüsü’ programlarının 10. sunun  startı Diyarbakır’dan verildi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan 10 ilimizden gelerek Diyarbakır’dan yola çıkan medrese alimlerinin ilk durağı Ankara olacak. Ankara’da  DİN-BİR-DER  Genel  Başkanı  Muhittin Hamdi YILDIRIM Hocamızın  karşılayacağı 50 kişilik grup bir gece Ankara’da konaklayarak  belli bölgeler ziyaret edilip tekrar İstanbul’a hareket edecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan DİN-BİR-DER İstanbul Şube Başkanı Süleyman Özcanlı şu ifadeleri kaydetti; “İstanbul’da görev yapan din görevlileri ve alimleri olarak Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) ve Medrese Alimleri  Vakfı  tarafından 17-23 Kasım tarihleri arsında 10.su düzenlenecek ‘’Kardeşlik Köprüsü’’ programı ile İstanbul’umuzun  tarihi ve manevi İslami eğitim yapan medreselerini gezerek din kardeşlerimizle bir araya geleceğiz.

Bilindiği gibi ülkemizin Batısıyla Doğusuyla tüm halkımızla ayrıca mezhepleri, cemaatleri, tarikatları ve siyasi akımlarıyla toplum katmanlarının tümünü kuşatıcı birleştirici bir dil ve üslup kullanma zarureti vardır. Bu kapsamda onuncusunu  yaptığımız kardeşlik köprüsü programının milletimizin fertleri arasında ortak bir zemin oluşturabilmek için İslamda ittifak ahlakını tesis edebilmek çok önemli bir tercih ve ihtiyaçtır. Doğu ve Güneydoğu' dan İstanbul’a  kardeşlik köprüsü projesi bu amaç için yapılacaktır.

Bu kapsamda daha önce ki ‘’ Kardeşlik Köprüsü’’ Programını  İstanbul , Ankara,  Doğu Karedeniz,  Doğu ve Güneydoğu illeri arasında yapmıştık. 10. programımız ise Doğu ve Güneydoğuda ki alimlerimizi İstanbul’da 5 gün boyunca misafir edeceğiz. Bu maksatla İstanbul’da Din Görevlileri Birliği Derneği ve Medrese Alimleri Vakfı olarak 50 Kişi ile Programımızı gerçekleştireceğiz.”

Din Görevlileri Birliğİ Derneği   İstanbul Şube Başkanı
Süleyman ÖZCANLI

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2019, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER