Kızılay Sultangazi Şubesi Afet Timi Göreve Hazır !.

Haber/ Hasan Tik >>> Sultangazi ilçemizde oluşabilecek olası bir afet durumunda vakit kaybetmeden olaylara hızlı bir şekilde müdahale etmek amacı ile Kızılay Sultangazi şubesi tarafından AFET TİMİ oluşturuldu.

Kızılay Sultangazi Şubesi Afet Timi Göreve Hazır !.

İlk toplantısını önceki gün İvat Turhan İlkokulunda gerçekleştiren Afet Timi Kızılay Sultangazi şube Başkanı Mesut Görgülü’nün bilgilendirme sunumu akabinde şube müdürü Kubilay Öztürk'ün Afet Timinde görevlendirilen gönüllülere sorumluluk alanlarını tanıtarak ve bir dizi bilgilendirmede bulunması ile devam etti.

Afet Timinde görevlendirilen gönüllülerin belli zaman aralıklarında verilecek eğitimler ile desteklenerek Türkiye genelinde de yapılacak çalışmalara destek olması amacı ile ilçemizde de olası bir afet durumunda ise en hızlı şekilde bölgeye ulaşıp gerekli koordinasyonu sağlaması planlanıyor.

14 kişiden oluşan Afet Timi olası bir afet durumunda vatandaşların beslenme, barınma, haberleşme, lojistik gibi İhtiyaçlarını karşılamak için gerekli tüm tedbirleri alarak önceden hazır hale getirecek oluşabilecek sorunların çözümü için ise tedbirlerin alınması ve hazırlanması Afet Timinin öncelikli hedefi olacak.

Şube Başkanı Mesut Görgülü toplantı sonunda: “ Vatandaşlarımızın zor zamanlarında gönüllülerimizin severek ve isteyerek yardıma koşması medeniyetimizin bizlere yüklemiş olduğu insani vasfımızı gösteriyor yüz yıllardır milletimizin zor zamanlarında en önde koşan Kızılay gönüllülerimiz sayesinde milletimize ve insanlığa hizmet etmeye devam edeceğiz, Sultangazi ilçemizde yaşayan tüm insanlar bizim ailemizdir bizler ailemiz için hep birlikte güzel işler yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Görgülü son olarak toplantıya katılan ve Sultangazi Kızılay şubesine destek olan herkese teşekkür ediyorum diyerek toplantıyı sonlandırdı toplantı sonunda ise şube Afet Timi toplu halde fotoğraf çekilerek biz hazırız, her koşulda milletimize hizmet için çalışmalarımızı sürdüreceğiz mesajı verdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER