Merkez Habibler mahallesi sakinleri Yargıtay'a seslerini duyurmak için Ankara'da 

Yıllardır süre gelen "Paşa Torunları" davasından alnının akıyla çıkan Merkez Habibler mahallesi sakinleri, tapularına kavuşabilmek için bir kez daha Ankara yollarına düştü.

Yargıtay'a Seslerini Duyurmak İçin 200 Kişi Ankara'ya Gittiler 


Daha öncede mahkeme sürecinde seslerini duyurabilmek ve tapularına kavuşabilmek için mücadele verip "Merkez Habibler Mahallesi Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği" öncülüğünde Ankara yollarına düşen mahalle sakinleri, Yargıtay'ı ziyaret ederek süreç hakkında istişare edip bilgi aldıktan sonra geri döndüler.

Ankara dönüşü Mercek TV'ye konuşan Merkez Habibler mahallesi muhtarı Hakan Taşçı, "Kıymetli komşularım herkese merhaba. Bildiğiniz gibi tapu davamızla alakalı bir Ankara sürecimiz vardı. Bu hafta Ankara'ya gittik. Yargıtay'a bireysel dilekçelerimizi verdik dosyamızın öne çekilmesi için. Bir buçuk senelik bir süreçti. Davamız bitecek onaylandı ama, bu sürecin öne çekilmesi için hep birlikte gittik ve dilekçelerimizi verdik. Oradan Çevre Şehircilik Bakanlığına gittik. Bakan Yardımcımız Hasan Suver, Kentsel dönüşüm daire başkanı ve Milli Emlak Müdürü ile görüştük. Zaten Belediye Başkanımız Sayın Av. Abdurrahman Dursun'da konuya vakıf oda geçen hafta gidip görüşmelerini yapmış. Bizim önümüzü açabilmesi için desteğini zaten gösteriyor. Ulaşım için de ayrıca bize destek verdi belediye başkanımıza teşekkür ederiz. Bu bir süreç birlik ve beraberlik süreci. Bununla alakalı Ankara'ya gidemeyen dostlarımız Çağlayan'da dilekçe vererek destek olabilirler. Bu sürecin öne çekilmesi için birlikte hareket edeceğiz. Dilekçe örneklerini biz sizler ile paylaşacağız. Allah nasip kısmet ederse tescil yapıldıktan sonra Sultangazi Belediyemiz bizi, vatandaşlarımızı mağdur etmeden güzel projeyle gelecektir bize zaten. Dediğim gibi süreçle alakalı dilekçelerimizin örneklerini teslim edeceğiz. Çağlayan'daki kadastro mahkemelerine de verip Ankara'ya giden Yargıtay'a olan davanın öne çekilebilmesi için. Bu tescilin bir an önce yapılabilmesi için gerekli adımları atacağız. Rabb'im birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Tüm komşularıma teşekkür ederim. Bizlerle beraber gelip orada zaman ayırıp yollarda cefa çeken dostlarıma. Diğer dostlarımın da desteğini bekliyorum hepiniz Allah'a emanet olun" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2024, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER