MEVCUT BELEDİYE YÖNETİMİ SULTANGAZİ İLÇE İMAJINA MAALESEF ZARAR VERİYOR.

1 yılı aşkın bir süre geçmesine karşın Sultangazi Belediyesi’nin henüz ilçe halkını tatmin edecek bir projeye imza atmamaları ilçe halkını tedirgin ediyor.

MEVCUT BELEDİYE YÖNETİMİ SULTANGAZİ İLÇE İMAJINA MAALESEF ZARAR VERİYOR.

“SOKAK ORTASINA YAPILAN VE İLÇE HALKININ HAKLARINI İHLAL EDEN BİNALARA BELEDİYE SESSİZ”

Ulusal medyada da olumsuz olarak haberi yapılan özelikle Sultangazi Cebeci Mahallesi’nde sokak ortasına  yapılan dört katlı binaya göz yuman belediye yönetimine siyasilerden ve ilçe halkından sert tepkiler gelmeye başladı. Yaklaşık 5 ay önce yapımına başlanıldığı öğrenilen binanın yapılaşmasına sessiz kalan mevcut belediye yönetiminin çarpık kentleşmeye davetiye çıkartırken, diğer yandan da binanın yapım aşamasında imar izni, ruhsat gibi resmi işlemlerde kimlerin imzası olduğu, bu şekilde ilçenin yaşamını ve algısını olumsuz etkileyen yapılaşmaya kimlerin hangi amaçlar ile imkan tanıdığı merak ediliyor. 

“ BİNAYA İZİN VERENLER HAKKINDA İDARİ, CEZAİ VE HUKUKİ ADIMLAR ATILMALI, SULTANGAZİ HALKININ HAKLARI KORUNMALIDIR”

Son günlerde ulusal televizyon kanallarına da konu olan Cebeci Mahallesi 2. Cebeci Caddesi bölgesinde sokak ortasına yapılan dört katlı bina ile ilgili yazlı bir basın açıklaması yapan Gelecek Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Ramazan Altan konuyla ilgili olarak ‘Göreve geldikleri günden beri ilçe halkına hizmette somut bir adım maalesef atamayan belediye yönetiminin ‘Yerel Yönetimler Tarihi’nde görülmemiş bir uygulamaya imza atarak  Sultangazi’de çarpık kentleşmeyi adeta teşvik ettiği ve Sultangazililerin haklarını koruma da pasif kaldığını ifade etti.

“SULTANGAZİLİ OLMAYANBAŞKAN VE BÜROKTARLAR BU İLÇEYİ YÖNETEMEZ”

Bizler maalesef sokak ortasına Sultangazi halkının haklarını ihlal eden ve Belediye tarafından engellenmeyen, yapımına müsade edilen bu tarz çevre ile doğal bir bütünlük arzetmeyen bu binaları gördükten sonra vatandaşlarımız ile görüştüğümüzde Sultangazi’nin geleceği için ciddi endişe taşıdıklarını görüyoruz ve halkımızın bu konuda ortaya koyduğu tepkileri haklı buluyoruz. 

Ve şunu bir kez daha ifade etmekte bir sakınca görmüyoruz: Sultangazi gibi kadim bir ilçenin kendi içinden çıkan ve Sultangazi’yi ve problemlerini iyi bilen o sorunların içinde yaşayan bir başkana ve ekibe ihtiyaç duyduğunun farkındayız. Son gelişmeler şunu açık bir şekilde göstermiştir ki Sultangazi’ye dışarıdan ithal edilen yöneticiler marifetiyle Sultangazi daha yaşanılabilir parkları bahçeleri daha fazla olan, belediyecilik hizmetleri daha iyi sunulan bir ilçe olamamaktadır. Sorunları çözmek için yereli bilmek, yerel de doğmak, büyümek ve içinde yaşanılan ilçeyi daha iyi bir yer haline getirmek için bir içten gelen motivasyon ve çalışma aşkı olmalıdır. Mevcut Belediye yönetiminin bu motivasyona sahip olduğunu söylemek çok güç olacaktır.

‘SULTANGAZİ’DEN BİHABER YÖNETİM VAR’

‘İlçe dışından getirilen Sultangazi’yi ve halkını tanımayan belediye başkan yardımları ve bürokratlar maalesef ilçede olup bitenden bihaber görev yapmaya devam edtmektedirler. İlçe geneline hakim olmakta zorlanan belediye yönetimi Cebeci Mahallesi’nde sokak ortasına yapılan dört katlı binanın yapılmasına engel dahi olmayarak iddiamız haklı olduğumuzu ortaya çıkartmıştır.“

“SULTANGAZİ HALKININ BU TARZ İLÇENİN ALGISINI OLUMSUZ OLARAK ETKİLEYEN VE SULTANGAZİLİLERİN GÜZEL VE DÜZENLİ BİR ÇEVREYE SAHİP OLMA HAKKINA HALEL GETİREN PROJELERE İMZA ATANLARDAN HESAP SORULMASI TALEBİ MEVCUTTUR.”

İstek ve talebimiz binanın yapım aşamasından bu zamana kadar başta mıntıka mühendisleri olmak üzere tüm bürokrat ve ilgili birimlerden sorumlu yetkilere kadar acilen soruşturma açılarak ilçedeki bu çarpık kentleşmeye imkan tanıyan belediye yöneticilerinin şeffaf bir şekilde kimler olduklarının açıklanması ve gerekli tahkikatların haklarında yapılarak hak ettikleri cezaları almalarını sağlamaktır.  

Gelecek Partisi Sultangazi İlçe Başkanlığı olarak halkımıza olan sorumluğumuzun farkındayız ve bundan sonra da  ilçede her kurumun yaptığı çalışmaların yakından takipçisi olacağız. Halkımızın talepleri gözeterek gereği ne ise yerine getireceğimizi özetle belirtmekte fayda görüyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER