Müdür İbrahim Demir Hakkında Yürütmeyi Durdurma Kararı.

Müdür İbrahim Demir Hakkında Yürütmeyi Durdurma Kararı.

Haber/ Hasan Tik

Yaklaşık 4 ay kadar önce yolsuzluk iddiası ile dava açılarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevden el çektirilen eski Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir hakkında nihayi karar verildi ve İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından eski müdür İbrahim Demir hakkında (YÜRÜTMEYİ DURDURMA) kararı çıktı peki bu ne anlama geliyor ?

Çıkan sonuca göre
İdari işlemlerdeki kanunilik karinesinin geçici olarak askıya alınması şeklinde de tanımlanabilecek olan yürütmenin durduruluması kararları; idari işlemin iptal edilmesi anlamına gelmemekle birlikte yargılama boyunca işlemin hukuka uygun olduğuna ilişkin karinenin ve aynı zamanda işlemin uygulanmasının durdurulması anlamınada gelmektedir. Yani yürütme durdurma kararıyla okula, mesleğe veya eğitime başlarsınız ama davanız esastan devam eder.

Ve nihayi karar ile taktir ise idarenin yani Milli Eğitim Bakanlığında olup kendisinin göreve iade edilmesi halinde daha evvel görev yaptığı kurum yerine farklı kurumda görevlendirilmesi söz konusu yani müdür Demir görevine kaldığı yerden değil farklı bir kurumda devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER