Nuh Şahintürk Hoca Dualarla Ebediyete Uğurlandı !.

Geçtiğimiz gün yıllık izinini kullanmak üzere Erzincan'da bulunan ve burada talihsiz bir kaza sonucunda hayatını kaybeden Sultangazi Merkez camii baş imami Nuh Şahintürk'ün cenazesi önceki gün Sultangazi'ye getirilmişti.

Yaklaşık 30 yıl boyunca baş imam olarak görev yaptığı Sultangazi merkez caminde kalabalık bir cemaat ile kılınan cenaze namazına Sultangazi protokolünden Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Sultangazi kurucu Belediye Başkanı Cahit Altunay, Ak Parti Sultangazi ilçe başkanı Süleyman Yiğitoğlu, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Birinci, Saadet Partisi Sultangazi ilçe başkanı Hüseyin Aydoğan, Yeniden Refah Partisi Sultangazi ilçe başkanı Orhan Kara, İyi Parti Sultangazi ilçe başkanı Sinan Taşkın, Ağrı ili Ahmedi Xane Dernek Başkanı Yunus Bekret, birçok siyasi parti temsilcisi ile Stk yöneticileri ve Nuh hocanın ardında saf tutan cemaati katıldı.

Cenaze namazının oldukça kalabalık olması nedeniyle sık sık cemaate koronavirüs salgını kapsamında sosyal mesafenin korunması hususunda uyarılarda bulunuldu. Babasının tabutunun başından bir saniye bile ayrılmayan İdris Şahintürk cenaze namazına katılan cemaate hitap ederek şu cümlelere yer verdi.

"Değerli cemaat, bugün burada kelimenin tek anlamıyla örnek bir insan, örnek bir imam, örnek bir baba, örnek bir hoca için toplanmış bulunuyoruz Allah hepinizden razı olsun buraya gelip bizleri yalnız bırakmadığınız için. Babam bana babasınında ismi olan İdris ismini vermişti bende babasının hatıralarını yaşatıyordu ancak ben de bugünden sonra babamın hatırasını yaşatmaya aynı şekilde devam edeceğim. Babamın ömrü bu camiye, bu cemaate ve Sultangazi'ye hizmet ile geçti o bu ilçede dokunmadık, insan ulaşılamamış kişi bırakmamak için elinden geleni yaptı. O örnek bir babaydı onun yaptığı her şeyi ezberlemeye, her davranışını aklıma nakş etmeye gayret gösterdim bundan sonra yine aynı şekilde bütün varlığım ile onun hatıralarını yaşatmaya ve sahip çıkmaya devam edeceğim. Sizlerden babam için bol bol dua talep ediyorum Allah hepinizden razı olsun" ifadelerine yer verdi.

Cenaze namazının kılınmasının ardından merhum İmam Nuh Şahintürk'ün cenazesi babasının da kabrinin bulunduğu Tekirdağ ilinin Malkara ilçesindeki Ahievren köyü mezarlığına defnedilmek üzere yolcu edildi.

Merhum hocamıza Cenab-ı Hak'tan rahmet başta ailesi ve yakınları olmak üzere cemaati ve tüm sevdiklerine ise başsağlığı dileriz Rabb'im mekanını cennet eylesin. Haber/ Hasan Tik

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2021, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER