Nuh Şahintürk Hoca İçin Vefa Programı Düzenlendi !.

Haber/ Hasan Tik >> Yaklaşık 30 yıldır Sultangazi Merkez Camii baş imamlığı görevini yürüten Nuh Şahintürk hoca yıllık iznini kullanmak üzere gittiği Erzincan ilinde hayatını kaybetmiş ardından Sultangazi'ye getirilen cenazesi uzun süre görev yaptığı merkez camii'nde kalabalık bir cemaat eşliğinde kılınan cenaze namazının ardından babasının da kabrinin bulunduğu Tekirdağ ilinin Malkara ilçesi Ahievren köyü mezarlığına defnedilmişti.

Yaşanan bu olay Camii cemaatini, Nuh Şahintürk Hoca'yı sevenleri ve Sultangazi halkını derinden üzmüştü. 

Vefa Programı Düzenlendi.

Nuh Şahintürk hoca'nın hayatını kaybetmesinin ardından önceki akşam görev yaptığı merkez camii'nde akşam ve yatsı namazı arasındaki süreçte Vefa programı düzenlendi pramda Sultangazi'nin seçkin Kurra hafızları tarafından Kur'an-ı Kerim tilavetleri okunurken Mevlid-i şerifler ve dualar ile eşlik edildi.

Vefa programına Sultangazi ilçe Müftüsü Abdullah Yılmaz, Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi kıraat hocası Salih Akyüz, Sultançiftliği Merkez Cami imam hatibi Davut Önal, Sultançiftliği Merkez Camii müezzin kayyımı Yüksel Abdiusta,  Din görevlileri derneği başkanı Hanifi Özkan, Siteler camii'nden Ömer Demirci ve Azem Tunç, Birlik camii'nden Mustafa Çavdar, Beykoz Çamlıbahçe Camii'nden Metin Ergün, Osmanlı mescidinden Samet Altuntaş, Kur'an kursu öğreticisi Mustafa Ergün ve yüzlerce cemaat katılım sağladı.

Düzenlenen programın sona ermesinin ardından Nuh Sahintürk hocanın ailesi tarafından misafirlere ve cemaate yemek ikramı yapıldı.

Sultangazi Yerel basını olarak Rahmet'i Rahman'a kavuşan kıymetli hocamız Nuh Şahin Türk'e bir kez daha Allah'tan rahmet sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.
Rabb'im mekanını cennet eylesin.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2021, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER