Özcan Çağıran: Neden Sultangazi Değilde Sultanşehir

Özcan Çağıran: Neden Sultangazi Değilde Sultanşehir

Ülkemizde yaklaşık 20 gündür Corona virüsü ile mücadele ediliyor ve bu mücadeleye biz Sultangazililer olarakta elimizden geldiğince destek vererek evlerimizden çıkmamaya gayret gösteriyoruz ancak sizlerinde bildiği gibi  Sultangazi Belediyemiz ilçemizin çeşitli noktalarına bilgilendirme amaçlı EVDEKAL SULTANGAZİ yazılı bazı afişler asarak güzel bir çalışma başlatmıştı.

Ancak özellikle son bir kaç gündür bunların yerine EVDEKAL SULTANŞEHİR yazılı yeni afişleri görmeye başladık dolayısı ile burada neyin ifade edilmek istendiğini bilmeyen değerli halkımız ve Sultangazili kardeşlerimiz haklı olarak biz siyasilere soruyorlar Sultanşehir neresidir yakın bir şehir'mi yoksa komşu bir vilayetmi diye.

Dolayısı ile bu konuda bir açıklama yapma ihtiyacı duydum ve bu metinimi sizler ile paylaşmak istiyorum dilim döndüğünce.

Sultangazi Belediyesi Sultangazi' nin  ismini Sultanşehir olarak değiştirmek amacı ile bizlere sublüminal mesajlar vermek istiyor.

Değiştirebilirmi?  evet değiştirebilir  peki  sizlere soruyorum ismini değiştirdiği taktirde Sultangazi' mizin  sorunları değişecekmi ? insanımızın yaşam tarzı düzelip sosyal yaşam alanlarımız fazlalaşacakmı?  yeşil alanlara büyük binaların yapılması duracakmı? Taş ocaklarının tozu bitecekmi?  okullarımızdaki 50 ile 60 kişilik sınıflar 40 kişiye inecekmi? çocuklarımızın etkinlik yapacağı alanlar kürtürel faliyetler fazlalaşacakmı? Sıkıntılı esnafımızın sorunları bitecekmi?.

Ben bunları cevaplamıyorum arkadaşlar cevapları sizlere bırakıyorum şimdi iki kişi istedi diye bunca yıldır bu ismin  sıkıntısını çekmiş spor camiası olsun, taksicimiz olsun, vatandaşımız olsun, esnafımız olsun isim sıkıntısını aştığımız gün niye bir daha bir ilçenin ismi  değiştirilmek  istenir anlamadım.

Bazı arkadaşlar Sultançiftliği değişti buda değişse ne olur diyorlar  Sultançiftliği zaruretten ötürü değişti 2008 yılında Gaziosmanpaşa' dan ayrılınca yeni ismini aldı altında ve bir ilçe olarak başladı şimdi ne değiştide isim değiştirilmek isteniyor.

Birkaç kişinin istemesi ile isim değişmemeli ben yaptım oldu demeyle isim değişmemeli gerçekten halkımıza Sultangazili lere bir katkı sağlayacaksa bizide aydınlatsınlar hep beraber  memnuniyetle değişsin diyelim  marifet ismi değiştirmekte değil marifet Sultangazi'de çok çalışıp çok işler yapıp Sultangazi'mizin ismini gereken yerlelere taşıya bilmektedir.

10 yıldır bölgesel amötörde ilçemizi temsil eden Sultangazi sporun pkk dışarı tezaruatlarını bitirmek için bize taş atana gül atıp Sultangazi' mize  Sultangaz Spora sahip çıkmak yerine yeni isimler yaratıp Sultanşehir spor kurmak ve ismi değiştirmek marifet değil marifet değerlerimize insanımıza sahip çıkmak ve ilçemizi en üst seviyeye çıkartıp örnek ilçe haline getirebilmektir  marifet  550 bin Sultangazili' ye gerçek manada hizmet  edebilmektir yani yıllardan beri anlaşılıyorki Sultançiftliğinin, Sultangazinin has evlatları gerçek Sultangazi sevdalılarıdır sağlıcakla.

Yeniden Refah Partisi Sultangazi ilçe başkan yardımcısı ve Sultangazi Spor kulübü kurucularından.
Özcan Çağıran

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER