Platform Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş ‘’Bayram harçlıkları oyuncak silaha gitmesin ‘’

Platform Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş ‘’Bayram harçlıkları oyuncak silaha gitmesin ‘’

Kurban bayramı geliyor ve çocuklar her zamanki gibi harçlık peşinde olacak. Ancak bayram harçlığı paraları genelde oyuncak silahlara gidiyor.

Uzmanlar çocuklara oyuncak olarak silah alınmasının, gelecekte olumsuz sonuçlar yaratabileceğini belirti. 
Türkiye'de son yıllarda artan silahlı şiddet ve maganda terörünü karşı 'Bireysel Silahlanmaya Hayır' Platformu kuruldu.
Platform Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş, bayramlarda çocuklara harçlık vermenin, Türk geleneklerinden olduğunu söylerken, harçlıkların oyuncak silahlara gitmemesi konusunda uyarıda bulundu.
Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş, harçlıklarla çocukların genellikle oyuncak silah aldıklarını, bu durumun da gelecekte kullanımının kanıksanmasına yol açtığını ifade etti.
Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş , şöyle konuştu: ’Oyuncak silahlar, çocukları şiddete meyilli hale getiriyor. Bu tarz oyuncaklar, silahları normalleştiriyor. Bu durum da ilerleyen yıllarda Bireysel silah kullanımını teşvik ediyor. Ayrıca, günümüzde satılan oyuncak silahların görüntüleri itibariyle gerçekleri ile aralarında hiçbir fark yok. Çocukluk çağında bu oyuncaklar ile oynayan kişi için silah basit bir şey gibi algılanıyor. Bu durum da silahı erken yaşta tanıyan çocuğun olası şiddet anında bunu kullanmasını kolaylaştırıyor.’’

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER