Sultangazi Belediyesi Basın Duyurusu

Sultangazi Belediyesi Basın Duyurusu

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele sürüyor.

İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs salgınının önüne geçmek için yayınladığı ek genelgeyle tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, kahvehane, kıraathane, kafeterya, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulmuştur.

Ayrıca, yayınlanan Korona Virüs (Covid-19) Genelgesine istinaden Sultangazi Belediyesi olarak, virüs salgının yayılma riskine karşı Nikah Salonlarımızı, toplu nikah törenleri ve diğer faaliyetlere kapatmış bulunmaktayız. 

İkinci bir emre kadar, önceden günü verilmiş nikah işlemleri sadece çiftlerin ve iki şahitin katılımı ile Evlendirme Dairemizde kıyılacaktır. Nikah işlemini ileri bir tarihe ertelemek isteyen vatandaşlarımıza gerekli kolaylık sağlanacaktır. 

Bunun yanı sıra, nikah başvurusu yapmak isteyen çiftlerimiz için, sağlık raporu alma konusunda hastanelerdeki yoğunluk dikkate alınarak nikah ön rezervesi işlemi başlatılmıştır. Çiftler, verilen nikah günü öncesinde sağlık raporlarını getirmek kaydı ile nikah başvurularını geçiçi bir süre için sağlık raporu olmadan yapabilecekler.

Sultangazili hemşehrilerimize ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER