Sultangazi'de cinnet geçiren yabancı uyruklu göz altına alındı.

Sultangazi'de cinnet geçiren yabancı uyruklu şahıs arkadaşları ile birlikte yaşadığı evi yakmaya çalıştı.

Olay önceki günSultangazi'de saat 15.00 sıralarında Sultançiftliği mahallesi 163.sokakta yaşandı. Edinilen bilgiye 1 seneye yakın süredir 3 arkadaşı ile birlikte aynı evde yaşayan ve psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Afrika asıllı Peguy Ricot isimli şahıs kiralık olarak yaşadıkları eve zarar vererek yakmaya çalıştı.

Ev arkadaşları ile kavga eden Ricot, balkona çıkarak kendisinin oturma izninin bulunduğunu arkadaşlarının ise izninin bulunmadığını belirterek vatandaşlardan polis çağırmalarını isterken elinde bulunan ekmeği göstererek kendisinin masum olduğunu anlatmaya çalışması ise dikkat çekti.

Haber verilmesi ile olay yerine gelen polis ekipleri bir süre şahsı ikna ederek balkondan çıkarmaya çalıştılar ancak ikna olmayınca kelepçe takarak sakinleştirmek zorunda kaldılar. Vatandaşlarında kendilerinden rahatsız olduklarını iddia ettikleri şahısların evlerinin pislik içinde olduğunu Ricot'un ise akıl sağlığının yerinde olduğunu ve ekmeği yerlere atarak deli rolü yaptığını son bir kaç gündür ise sürekli kavga çıkardığını ve son olarak yine sabaha karşı saat 05.00 sıralarında evde kavga çıkardığını bu nedenle sokakta yaşayanları ise rahatsız ettiğini belirttiler.

Binaya zarar veriyor.

Aynı binada yaşayan komşularınında şikayetçi olduğu şahsın doğalgazı bilerek açık bıraktığı ve evi yakmaya çalıştığı anlaşılırken su tesisatına ise zarar vererek alt katta bulunan tekstil atölyesine su basmasına neden olduğu öğrenildi. Yaklaşık yarım saat boyunca ekipler tarafından ikna edilmeye çalışılan şahıs sakinleştirmeyince olay yerine ambulans çağırıldı ancak sağlıkçılarda müdehale edemeyince karga tulumba göz altına alınarak karakola götürüldü.

Komşularını ikna etmeye çalıştılar.

Arkadaşlarının göz altına alınmasının ardından komşularının rahatsız olduklarını anlayan ve evi boşaltmak istemeyen şahıslar dil çevirici mobil uygulama ile komşularına "Burada çok iyiyiz düzenli olarak eve göz atıyoruz burada kimseyi rahatsız etmiyoruz" deselerde ikna edemediler. Binada yaşayanların bilgi vermesi üzerine olay yerine gelen daire sahibinin yakınları kimsenin sizi rahatsız etmeye hakkı yok  diyerek evi tahliye edeceklerini belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2021, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER