Sultangazi'de Doğalgaz Yangını Paniğe Neden Oldu.

Sultangazi Sultançiftliği mahallesinde çıkan yangın mahalle halkının panik yapmasına neden oldu. Haber: Hasan Tik

Akşam saat 20:30 sularında Sultançiftliği mahallesi 30. sokakta bulunan Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi' nin hemen yanı başında bulunan doğalgaz tesisatında başlayan yangın başta bölge halkı olmak üzere aynı sokakta yaşayan vatandaşlarda büyük korkuya neden olurken yangın bölgeye gelen itfaiye ekipleri tarafından daha büyük bir olay yaşanmadan neyseki söndürüldü.

Sokakta yaşayan vatandaşların verdiği bilgilere göre yangının çıkış sebebinin tam olarak belli olmaması ile birlikte daha öncede buna benzer durumların yaşandığı ve bölgede bulunan tekstil atölyelerinin doğalgaz tesisatının üstüne ve çevresine sürekli olarak kumaş atıkları bıraktıkları ancak yangının tam olarak çıkış nedeninin bilinmediği öğrenildi.

Öte yandan yangını evinin balkonundan tesadüfen gören bir vatandaşın durumu kızına haber vermesi ile itfaiye ve doğalgaz ekibini arayan F. G. en büyük tesellimiz hemen yanı başında bulunan okulda o saatte öğrencilerin derste olmamasıdır çünkü bir anda büyüyen yangın öğrenciler derste olsaydı korku ve paniğe neden olacaktı neyseki korkulan olmadı ekipler ben aradıktan yaklaşık 15 dakika sonra gelerek olaya müdehale ettiler ve hemen yanı başında bulunan bir kamyonetin ise tente kısmı yangından etkilenerek alev aldı.

Eğer zamanında müdehale edilmeseydi olayın boyutu malesef çok daha üzücü olabilirdi fakat bu olay bölgede bir ilk değil daha öncede benzer durumlar yaşandı ama en önemlisi tekstil atölyelerinin bu bölgeye bıraktıkları kumaş kırpıntılarını daha güvenli alanlara bırakmaları yada çöp konteynerlerine atmaları daha uygun olur hepimiz çok korktuk inşaallah birdaha buna benzer olaylar yaşanmaz şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2020, 22:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER