Sultangazi'de kıyafet değiştirip duygu sömürüsü yapan kadınlar kamerada.

Ekip halinde çalışarak kurdukları düzen ile vatandaşlardan para dilenen kadınlar kameraya yansıdı.

Sultangazi'de son aylarda bir çok noktada görülmeye başlayan yeni dilencilik hilesi görenleri şaşkına çeviriyor. Kameraya yansıyan görüntülerde bir kadının sözde cadde kenarında bulunan çöp konteynırından çıkartıp yediği ekmek kırıntıları dikkat çekiyor.

Vatandaşların verdiği bilgiye göre özellikle küçük yaştaki çocuklarıda yanlarına alarak trafiğin yoğun olduğu işlek cadde kenarlarında bulunan çöp konteynırlarının yanına oturan kadınların topladıkları küflü ekmek parçalarını hem kendilerinin yiyip hemde çocuklarına yedirdiği bu şekilde kurdukları tezgah ile vatandaşların duygularını sömürerek para topladıkları öğrenildi.

Yine edinilen bilgiye göre kadınların yanlarında getirdiği birisi bayat ve küflenmiş diğeri ise taze olan iki ekmek poşetini kullanarak sözde çöpten çıkarttığı küflü ekmek yerine taze ekmeği yedikleri ve yoldan geçen yayalar ile sürücüleri kandırarak para topladıkları öğrenildi.

Mesai bitiminde kıyafet değiştiriyorlar.

Kameraya da yansıyan görüntülerde bir kadının akşam hava kararmaya başlayınca işi bırakarak boş arazide kendisini bekleyen arkadaşlarının yanına gittiği ve burada kıyafetini değiştirip üzerine bulunan pardesü ve baş örtüsünü çıkardığı ve yanında getirdikleri poşete koyduğu görülüyor. Bölge esnafı hemen her gün bu kişilerin bu bölgede aynı taktiği kullanarak dilencilik yaptıkları bilgisini verdiler.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2021, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER