Sultangazi'de şiddetli patlama herkes sokağa döküldü.

Bölgede yaşayanların doğalgaz patlaması sanarak evlerini boşalttığı olay nedeni ile bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Olay saat 18.00 sıralarında Sultangazi Uğurmumcu mahallesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre bir süredir bölgede devam eden fiber internet alt yapı çalışması nedeni ile öğle saatlerinde dumanlar çıkan kablolar saat 18.00 sıralarında ise büyük bir gürültü ile patlayarak alev aldı mahalle sakinlerinin doğalgaz sandığı patlama nedeni ile bölgeye çok sayıda itfaiye ve doğalgaz ekibi sevk edildi.

Patlamanın ardından korkudan hızla evlerini boşaltan mahalle sakinleri ıslak battaniye ile alevlerin üstünü kapatarak yangını söndürürken bölgeyi duman ve ağır bir koku sardığı olayda emniyet güçleri bölgeye şerit çekerek tedbir aldı itfaiye ekipleri ise bölgedeki diğer bağlantı kutularında tedbir amacı ile inceleme yaptı.

Yaşanan olayı anlatan görgü tanıkları önce şiddetli bir şekilde patlama olduğunu ve ardından zeminde bulunan demir kapağın patlamanın etkisi ile metrelerce havaya savrulduğunu yer altındaki kabolaların ise tutuşarak alevlerin yükseldiğini ifade ettiler.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2021, 21:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER