Sultangazi'de yakaladıkları hırsızın karnını doyurup cebine harçlık koydular.

Taksi ücretini ödemek için çaldığı telefonu 100 TL karşılığında satmaya çalışan Afrikalı hırsız yakayı ele verdi.

Sultangazi'de yakaladıkları hırsızın karnını doyurup cebine harçlık koydular.

Olay önceki gece saat 00.30 sıralarında Sultangazi Cebeci mahallesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre Fatih'te girdiği bir iş yerinden işletme sahibine ait cep telefonunu çalan Afrika'lı hırsız, bindiği taksi ile Sultangazi'ye geldi. Bu esnada arkadaşları ile sohbet eden Osman Durmuş'a elindeki cep telefonunu gösterip kendisine ait olduğunu ve taksi ücretini ödemek için 100 TL'ye satmak istediğini söyledi.

Hırsızdan parayı verip telefonu alan Durmuş ve arkadaşları, taksi ücretini ödemek için giden Afrika'lıdan şüphelenince mesajlarını okudukları telefonun aslında bir başkasına ait olduğunu ve çalındığını anladılar. Bir yandan polisi arayarak ihbarda bulunan arkadaşlar diğer yandan ise rehberde bulunan bir numarayı arayarak telefonun asıl sahibine ulaştılar.

Hırsızın kaçmaması için onu oyalayan arkadaşlar aç olduğunu öğrendikleri hırsıza yemek ve çay ikram ettiler. Bir süre sonra gelen telefonun asıl sahibi ise ihtiyaç sahibi olduğunu anladığı hırsızdan şikayetçi olmazken beklenmedik birşey yaparak cebine harçlık koydu ve gönderdi. Polis ekipleri ise şahsın şikayetçi olmaması nedeni ile herhangi bir işlem yapmadan olay yerinden ayrıldılar.

Hasan Tik / İHA

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2021, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER