Sultangazi'de yaya önceliği kırmızı çizgimizdir çalışması.

İçişleri bakanlığının "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında Sultangazi'de birçok noktada yaya geçitlerine kırmızı çizgiler çizilerek 8 okul geçidi ve ikonları yenilendi.

Yapılan çalışma kapsamında Sultangazi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler meydanı bölgesinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu caddesi üzerindeki yaya geçidinde Sultangazi kaymakamı Uğur Kalkar, Sultangazi ilçe emniyet müdürü Turan Çelik ve 60 emniyet personelinin katılımı ile 25 okul geçidi bölgesinde sürücülere yönelik bilinçlendirme ve denetim çalışması yapıldı.

Yapılan çalışma kapsamında yayaların karşıdan karşıya geçerken uyulması gereken kurallar anlatılırken 230 sürücüye bilinçlendirme amaçlı broşür dağıtımı gerçekleştirildi 6 sürücüye ise yaya ya geçiş önceliği vermedikleri gerekçesi ile ceza yazıldı.

Sultangazi kaymakamı Uğur Kalkar, yaptığı açıklamada "İçişleri bakanlığımızın Türkiye genelinde yaya önceliği kırmızı çizgimizdir düsturuyla yaptığımız etkinliği bugün ilçe meydanı mızda gerçekleştiriyoruz sürücülere yaya ve okul geçitlerinde yayanın öncelikli olduğunu belirtilmesi ve bunun vurgulanması açısından bu etkinliği önemli görüyoruz.

Kırmızı çizgimiz ilçemizde birçok noktada çizildi vatandaşlarımızın ve sürücülerimizin yaya ve okul geçtiklerinde yayanın öncelikli olduğu bilincine ulaşmaları bizleri mutlu edecektir emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haber/ Hasan Tik (İHA)

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2021, 22:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet doğan
ahmet doğan - 3 yıl Önce

tam o polisin durduğu ve yayaların hakkı olan yaya kaldırımı çoğunlukla hatlı minibüslerin durağı gibi kullanılıyor.uzun süre,hatta kontak kapatıp oraya park edip yolcu bekliyorlar.
yayalarmı? onlar nereden geçerse geçsin kimin umurunda.

SIRADAKİ HABER